Vágólapra másolva!
Harmadik egyesült államokbeli bemutató mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a Manchester United labdarúgócsapata: az angolok ezúttal a legutóbb Bajnokok Ligája-döntős Juventusnál bizonyultak jobbnak.

Eredmény:
Manchester United (angol) - Juventus (olasz) 4-1 (1-0)
East Rutherford, 79 025 néző
gól: Giggs (24.), Scholes (57.), van Nistelrooy (60.), Soskjaer (79.), illetve Nedved (70.)

Sir Alex Ferguson, a MU vezetőedzője boldogan értékelt a 4-1-es sikert követően. Kollégája, Marcello Lippi ugyanakkor dühös volt futballistái hozzáállása miatt.

A skót tréner különösen a Chelsea-vel hírbe hozott Juan Sebastian Verónnal volt elégedett. Nem véletlen, hogy az argentin sztárt választották a találkozó legjobbjának.

"Csodálatos játékos, s fantasztikus megérzései vannak a pályán. Méltán kapta a meccs legjobbjának járó díjat" - mondta Ferguson, majd az átigazolási pletykáról is beszélt: - Nem tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy mi zajlik Seba körül. Mindennap velünk van, ezt az újságírók is láthatják. De a lapokat ez nem zavarja, napok óta azt írják, hogy távozik. A pletykák Angliából származnak, Verón viszont a csapattal gyakorol. Nagyon különös történet".

A Manchester United korábban 4-0-ra győzte le a Celtic Glasgow-t, s 3-1-re nyert a Club America ellen, vagyis úgy tűnik, hogy David Beckham távozását a vártnál sokkal könnyebben "élte túl".

Sir Alex Fergusonnal ellentétben Marcello Lippi már közel sem tekintheti sikeresnek az egyesült államokbeli túrát, hiszen a 4-1-es kudarc még akkor is fájó, ha sokan nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget a felkészülési mérkőzéseknek: "Mindenkinek számolnia kell a vereség lehetőségével, ha a Unitedhez hasonló tudású ellenféllel találkozik. Az viszont elkeserít, hogy a játékosaim egyéni érdekeiket helyezik előtérbe, s háttérbe szorítják a csapatmunkát. Még a legnagyobb bajnokok sem engedhetik meg maguknak, hogy egyénieskedjenek. Most nyoma sem volt a csapatmunkának, senki sem próbálta meg visszaszerezni az elveszített labdákat."