Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke szerint a bajor labdarúgócsapatnak mindenképpen szüksége lenne Roy Makaayra, a Deportivo La Coruna holland támadójára.

"Biztos vagyok abban, hogy Elber és Pizarro mellé kell egy harmadik kiemelkedő tudású csatár" - fogalmazott a Császár, aki szerint egymillió euró ide vagy oda ezen a szinten már gyakorlatilag nem számít.

A kiváló játékos szerződtetése ugyanakkor egyáltalán nem egyszerű, a két klub között ugyanis a jó ideje tartó egyeztetések ellenére egyelőre nem született megállapodás az átigazolási díjat illetően. Noha a korábbiakhoz képest közeledtek az álláspontok, a Bayern jelenlegi 16 milliós ajánlata és a Deportivo 20 milliós igénye még mindig távol van egymástól.

Az ügyet bonyolítja, hogy ugyan a Bayern München illetékeseinek állítása szerint magával Makaayjal már megegyeztek, a játékos ügynöke ezt cáfolta, igaz, egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a klubváltás hamarosan megtörténik. Érdekesség továbbá, hogy - az AFP értesülése szerint - a Deportivo La Coruna még nem is kapott hivatalos ajánlatot a bajoroktól.

Makaay jelenlegi szerződése 2005-ig szól az előző idényben bronzérmes együttesnél, ahová négy évvel ezelőtt 8,6 millió euróért szerződött a Tenerifétől. A csatár a legutóbbi szezonban 29 találatot szerzett a spanyol bajnokságban, ezzel gólkirály és európai aranycipős lett.

A Bayern Münchenhez a tervek szerint négy idényre kötelezné el magát.