Vágólapra másolva!
A mérkőzés jelentős részében emberelőnyben játszó, címvédő Bayern München magabiztos győzelmet aratott a Hamburg otthonában a német labdarúgó Bundesliga vasárnapi találkozóján.

A találkozó érdekessége, hogy a müncheniek második találatát az a Giovanne Elber szerezte, akit a németek - formaingadozása és Makaay érkezése miatt - nem tartanának vissza, ha el kívánja hagyni a csapatot (a francia Monaco a legkitartóbb érdeklődő). A Bayern győzelmével feljött a második helyre a tabellán, az első müncheni gólt jegyző Pizarro pedig négy góllal - Maxszal, Amorosóval és Aíltonnal holtversenyben - vezeti a góllövőlistát.

A német bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy ezerháromszáz meghívott vendég, köztük számos egykori világsztár jelenlétében rendezték meg szombaton késő este a Bundesliga 40. születésnapi ünnepségét, Kölnben.

A futballtörténeti filmvetítéssel és zenés szórakoztató programmal tarkított gálaesten az egykori kitűnő futballisták közül jelen volt Franz Beckenbauer, aki 1974-ben játékosként, 1990-ben pedig szövetségi kapitányként lett világbajnok. Rajta kívül olyan világnagyságok is tiszteletüket tették az 1963-ban életre hívott Bundesliga születésnapi partiján, mint Gerd Müller, Uwe Seeler, Otto Rehhagel vagy a jelenlegi szövetségi kapitány, Rudi Völler.

Bundesliga, 4. forduló:
Hamburg - Bayern München 0-2 (0-1)
gól: Pizarro (14.), Elber (79.)
kiállítva: Benjamin (52., Hamburg)