Vágólapra másolva!
Továbbra is a Real Madrid és a Chelsea szolgáltatják az átigazolási piac legújabb szenzációit. A királyi klub továbbra is védő után kutat, a legújabb kiszemelt a korábban a Liverpoollal hírbe hozott argentin bekk, Roberto Fabián Ayala. A Valencia kiválóságának klubcseréjét egyelőre csak pár millió euró hátráltatja, amennyivel egyesülete többet kér a Real által ígért summánál.

A Chelsea a frissen megszerzett Hernán Crespo után most már csak egy védekező középpályást keres, Roman Abramovics és Claudio Ranieri továbbra is Claude Makelelét és Edgar Davidsot preferálja a posztra.

A norvég Tore-Andre Flo hosszú évek után búcsút vett Nagy-Britanniától, a legutóbb a Sunderlandben futballozó csatár az olasz élvonal újoncához, a Sienához kötelezte el magát két évre.

Alig néhány nappal azután, hogy az Olympique Marseille felbontotta lengyel középpályása, Piotr Swierczewski szerződését, a játékos máris megnyugodthatott, a Lech Poznan hívta soraiba, így a világvándor (korábban Japánban is futballozott) hazatért.

Az uruguayi Diego Alonsóval továbbra sem számolnak a Valenciánál, a korábban a Racing Santandernek kikölcsönzött csatár ezúttal a Málagához került, ismét kölcsönbe.

Noha Adrian Mutu személyében egy csatár értékesített a napokban a Parma, a "tejesek" mégis védőt igazoltak. Az új fiú a 30 éves hátvéd Marcello Castellini, akit a Bolognától csábítottak át. Vannak, akik sokkal ellenállóbbak a csábításoknak, így például az Aston Villa angol válogatott csatára, Darius Vassell vagy az Udinese csapatkapitánya, Valerio Bertotto is meghosszabbította kontraktusát, az olasz válogatott védő egészen 2007-ig írt alá a friuli klubnál.

Zárásként néhány friss pletyka: Jupp Heynckes szinte biztosra veszi, hogy kérésére a Schalke vezetése a napokban leigazolja Fernando Morientest a Real Madridtól, míg Párizsban, a PSG szurkolói Boudewijn Zenden (Chelsea FC) és Giovanni van Bronckhorst (Arsenal FC) érkezéséről pusmognak.