Vágólapra másolva!
David Beckham és hitvese, Victoria kinéztek maguknak egy álomvillát Madrid legfelkapottabb zöldövezeti elővárosában, El Plantióban. Az ötmillió font értékű ingatlan - melyhez egy kisebb erdő is tartozik - véletlenül a Victoria sugárúton található. A Real Madrid angol válogatott középpályása már meg is állapodott a tulajdonosokkal a havi bérről, ami 32 000 font - mintegy 11,5 millió forint - lesz.

David Beckham arcai - képgaléria

Az ingatlan része az egyhektáros erdőn kívül egy kivilágított teniszpálya, egy fűtött fedett uszoda, magában az épületben négy hálószoba van - mindegyikhez egy külön mosdó és WC tartozik -, a területet három méter magas kerítés veszi körül, éjjel-nappal őrök vigyázzák, s zárt láncú televíziós rendszer gondoskodik a még szigorúbb biztonságról. Akik az utcáról - a Victoria sugárútról - be akarnak jutni a házba, azoknak két szűrőn kell keresztülmenniük.

A kúria a spanyol király rezidenciájának közvetlen közelében fekszik, fölötte repüléstilalmi zóna van, s az egyik szomszéd elmondása szerint - írja a The Sun - ez Spanyolország legdrágább területe ingatlanforgalmi szempontból. Beckhaméknek van már egy-egy birtoka - a hozzá tartozó udvarházzal - Hertfordshire-ben és a francia Riviérán. Mióta Madridba érkezett a Beckham család, egy szállodai lakosztályban lakott, de most napokon belül elfoglalja a szóban forgó objektumot.

Hogy el tudjuk helyezni a 32 000 fontos havi bérleti díjat egyfajta összefüggésben, tudnunk kell: Beckham fizetése a Real Madridnál heti 120 000 font, azaz 43 millió forint. Tehát egyhavi járandóságából tizenöt ilyen kastélyt tudna bérelni.

Beckhammel kapcsolatos hír, hogy normalizálódni látszik a viszony a játékos és 54 éves édesapja között. A papa - akinek amúgy gázszerelő a becsületes szakmája - nagyon zokon vette, hogy fia elhagyta a Manchester Unitedet, s emiatt sokáig nem is beszélt Daviddel. Ám szerda este ott lesz a Bernabeu-stadion nézőterén, a Real Mallorca elleni Szuperkupa-visszavágón. Az első összecsapást a szigetiek nyerték 2-1-re, s Carlos Queiroz edző lecserélte Beckhamet a szünetben.

Ch. Gáll András