Vágólapra másolva!
A Premiership-újonc Portsmouth a mesterhármast elérő veterán támadó, Teddy Sheringham vezérletével 4-0-ra verte hazai pályán a Bolton együttesét, így átvette a vezetést az angol labdarúgó-bajnokságban. Érdekesség, hogy a keddi játéknap további három összecsapása közül kettő is gól nélküli döntetlent hozott. A három százszázalékos csapat (MU, Arsenal, Chelsea) közül a Vörös Ördögök és az Ágyúsok ma lépnek pályára.

Továbbra is szenzációs teljesítményt nyújt a Premiershipben első alkalommal szereplő újonc Portsmouth, hiszen Harry Redknapp együttese három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel áll, így a táblázat tetejéről tekinthet le az egész mezőnyre (igaz, a csapatok egy része még csak két körön van túl).

Ezúttal a jobb sorsra érdemes Boltont intézte el ellentmondást nem tűrően a Pompey a Fratton Parkban, ráadásul a klasszikus mesterhármast elérő egykori válogatott csatár, a 38. évét taposó Teddy Sheringham átvette a vezetést a mesterlövészek rangsorában. A nyáron a Tottenhamtől elküldött támadó négyszer volt eredményes az eddigi három fordulóban, így megelőzte a háromgólos, ugyancsak nem juniorkorú Alen Shearert (aki egyedül jegyzi a Newcastle összes 2003-2004-es szezonbeli bajnoki találatát.)

A keddi játéknap másik három mérkőzése közül mindössze egy találkozón láthattak gólt a szurkolók, igaz ott mindjárt négyet is: az Everton két alkalommal is kiegyenlítette a Charlton mindkétszer büntetőből szerzett előnyét a Valleyben. A Middlesbrough idegenbeli pontszerzéssel feledtette valamelyest a vasárnapi, Arsenal elleni 0-4-et, míg a Soton szezonbeli harmadik döntetlenjével a Leeds otthonából rabolt pontot.

Premiership, 3. forduló:
Portsmouth - Bolton Wanderers 4-0 (0-0)
gól:
Stone (48.), Sheringham (57., 88., 90., a harmadikat 11-esből)

Leicester City - Middlesbrough 0-0

Leeds United - Southampton 0-0

Charlton Athletic - Everton 2-2 (1-1)
gól:
Euell (25., 49., mindkettőt 11-esből), illetve Watson (26.), Rooney (72.)