Vágólapra másolva!
David Beckham góljával, valamint a Real Madrid Betis elleni 2-1-es sikerével kezdődött a spanyol labdarúgó-bajnokság 2003-2004-es szezonja. A tavalyi idény ezüstérmese, a Sociedad pontot szerzett Barcelonában, az Espanyol vendégeként.

Álomszerűen indult a mérkőzés a királyi gárda - és az új szerzemény, David Beckham - számára: a harmadik percben Ronaldo keverte meg a Betis védelmét a jobb oldalon, majd középre adott, ahol érkezett a Spiceboy, és senkitől sem zavartatva a kapu közepébe passzolta a labdát.

A viharos hazai kezdést követően megszelídült az összecsapás: a Betis nem zavarodott meg a bekapott góltól - Assuncao egy távoli szabadrúgással tesztelte is Casillas éberségét -, míg a Real magabiztosan uralta a mezőnyt, bár igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Ronaldóék.

Nem úgy a sevillaiak: a 28. percben Assuncao jobbról ívelt középre szabadrúgást, érkezett az új szerzemény, Martin Palermo, az argentin csatár hatméteres fejese pedig kis híján eltörte a keresztlécet.

A Real kicsit kényelmesre vette a figurát, a Betis egyre inkább felbátorodott, így nem hatott igazán meglepetésként, amikor a 34. percben egyenlített Victor Fernandez csapata. Ekkor egy jobb oldali szögletet követően Juanito érkezett nagyszerű ütemben, és Cambiassót megelőzve a kapu jobb oldalába csúsztatott.

A félidő hajrájában még két Zidane-helyzet borzolta a hazai szurkolók idegeit, az eredmény azonban már nem változott, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész megkezdése előtt egy hiányos öltözetű - egészen pontosan meztelen - férfi magánszámát élvezhette a nagyérdemű: a többek között Raúlnak is vidám pillanatokat szerző exhibicionistát hosszas vágta után végül utolérték a biztonságiak, és kivezették a pályáról.

Éjszakai foci Barcelonában

Éjfél után 5 perccel kezdődik meg keddről szerdára virradóra az FC Barcelona mérkőzése a spanyol labdarúgó bajnokság 2. fordulójában. A katalánok azért választották a szokatlan időpontot, hogy a válogatott légiósok még pályára léphessenek a Sevilla ellen. A találkozóra eredetileg kedden került volna sor, de az ellenfél előtte vasárnap játszik az Atletico Madriddal, és a spanyol előírások szerint két bajnoki összecsapás között legalább két napnak kell eltelnie.


Tíz perccel később aztán sem Contreras, sem a kapufa nem segített a zöldeken: Zidane remekül meghúzta a bal oldalon, hajszálpontosan centerezett, Ronaldónak pedig már nem volt nehéz közelről a kapuba helyeznie. A gólt követően egymással veszekedtek a sevillai védők, hogy kinek volt igaza, nem tudni, tény, hogy a brazil világbajnok nagyon egyedül maradt a tizenhatoson belül.

A félidő derekán óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Betis: Joaquín teljesen egyedül állt szemben Casillassal, azonban a válogatott kapus támaszkodó lábát találta el. Két perccel később Palermo adott be balról, azonban a berobbanó emberek előtt elsuhant a labda.

Az idő elteltével egyre idegesebb lett Victor Fernandez, a vendégek mestere, pláne akkor, amikor Fernando elollózta a labdát a gólhelyzetben lévő Maldonado elől.

A végén Carlos Queiroz még lehetőséget adott Solarinak, Morientesnek és Portillónak is - Zidane, és Ronaldo kapott pihenőt a legnagyobb sztárok közül -, akik közül Solari a mennybe mehetett volna, ha ziccerben nem a kapu fölé emeli a labdát.

A Real Madrid összességében megérdemelten szerezte meg a három pontot a remekül küzdő Betis ellen, azonban a királyi gárdán érződött, hogy idő kell még, mire a szurkolók és a klubvezetés számára elképzelt módon összerázódik.

Primera Division, 1. forduló:
Real Madrid - Real Betis 2-1 (1-1)
gól:
Beckham (3.), Ronaldo (62.), illetve Juanito (34.)

Espanyol - Real Sociedad 1-1 (1-0)
gól:
Wome (23.), illetve Kovacevic (57.)

Albacete - Osasuna 0-2 (0-1)
gól:
Valdo (42.), Punal (90.)

Malaga - Villareal 0-0

Bilbao - Barcelona 0-1 (0-1)
gól:
Cocu (12.)

Valencia - Valladolid 1-1 (0-1)
gól:
Aimar (77.), illetve Sousa (25.)