Vágólapra másolva!
Három mérkőzés után nyeretlenül, a legutolsó két találkozón rúgott gól nélkül állt a Liverpool labdarúgócsapata, amely a Premiership negyedik fordulójának nyitányán az Evertonhoz látogatott. A 169. Mersey-parti városi derbin Michael Owen két, Harry Kewell egy találattal járult hozzá a 3-0-s sikerhez, ami szép ajándék volt a szerdán 56. születésnapját ünneplő mester, Gerard Houllier számára.

Három mérkőzés után is nyeretlenül, mindössze egy rúgott góllal állt a Liverpool labdarúgócsapata a Premiership 2003-2004-es idényében, s Gerard Houllier együttese előtt nem állt könnyű feladat a negyedik forduló nyitányán sem. A 'Poolnak ezúttal nem kellett kimozdulnia a Mersey partjáról, mégis "idegenbe" kényszerültek Owenék: az ellenfél a városi rivális Everton volt.

A 169. bajnoki és 195. tétmérkőzésükön a csapatok mérlege összességében a Liverpool felé billent, ám ha az Everton pályaválasztói szempontjából nézzük a statisztikát, akkor feltűnő, hogy a Stolverkosok a ligatörténetben (31-26) és a Premiershipben is jobbnak bizonyultak (4-3). Az utóbbi hat mérkőzésen azonban nem sok babér termett az Evertonnak, mint ahogy most sem.

Pedig sokan féltették a Liverpoolt a rangadótól: az együttes fennállása legrosszabb rajtját produkálta, utoljára 1994-ben fordult elő hogy a vörösök egymás után három mérkőzésen ne rúgjanak gólt, akkor a Crystal Palace és a Chelsea ellen sikerült a bravúr. Most ez a szégyen nem ismétlődött meg, pedig a találkozót nem kezdte jól az együttes.

A 9. percben Rooney mesteri labdájával Radzinski lépett ki a védők közül, de lövése elzúgott a jobb kapufa mellett. A 17. percben Pembridge szabadrúgása is a kapu mellé szállt. Houllier mester fészkelődött a kispadon, Michael Owen aztán megnyugtatta. A 39. percben Finnan saját térfeléről indította Kewellt, aki a kaputól 40 méterre tisztára játszotta magát, majd a rosszul helyezkedő Pistone mellett kiugratta Owent, aki okosan helyezett a kapuba (0-1).

Megélénkült a mérkőzés: a 42. percben Rooney és Watson kötött csomót a liverpooli védők lábára, de Dudek kapus remekül védett. Az ellentámadás során Owen tette próbára Simonsent, de az Everton kapusa ezúttal a helyén volt.

A fordulás után az 52. percben növelte előnyét a 'Pool: Kewell ugratta ki Barost a bal szélen, Yobo ügyetlenkedett, így a cseh csatár könnyedén guríthatott középre, az érkező angol klasszis pedig 15 méterről a bal alsó sarokba passzolt (0-2). A 76. percben Duncan Ferguson ballal még megdöngette a lécet, szabadrúgását Dudek csak nézte. A 80. percben megpecsételődött az Everton sorsa, Owen hosszú labdát kapott, Simonsen kapus hatalmas hibát elkövetve kirohant a kapuból, s bár a beívelést Stubbs még kibólintotta, az érkező Kewell kapásból az üresen tátongó kapu közepébe lőtt (0-3).

Megszerezte tehát első győzelmét a Liverpool, amely ezzel a sikerrel kedveskedett a szerdán 56. születésnapját ünneplő menedzserének, Gerard Houllier-nek.

Premiership, 4. forduló:
Everton - Liverpool 0-3 (0-1)
gól:
Owen (39., 52.), Kewell (80.)

Aston Villa - Leicester 3-1 (3-0)
gól:
Thatcher (7., öngól), Angel (9., 15.), illetve Izzet (52.)
kiállítva: Ferdinand (39.)

Bolton - Charlton 0-0

Chelsea - Blackburn 2-2 (1-1)
gól:
Cole (1., 57.), ill. Mutu (46.), Hasselbaink (61., 11-esből)

Middlesbrough - Leeds 2-3 (0-1)
gól:
Németh (59.), Juninho (62.), ill. Sakho (15.), Camara (76.), Viduka (88.)

Newcastle - Birmingham City 0-1 (0-0)
gól:
Dunn (60.)

Wolverhampton - Portsmouth 0-0

Tottenham - Fulham 0-3 (0-1)
gól:
Hayles (22., 66.), Boa Morte (70.)