Vágólapra másolva!
David Beckham először számolt be őszintén arról, hogy mi is történt pontosan februárban a Manchester United öltözőjében, amikor egy elveszített kupamérkőzés után Sir Alex Ferguson halántékon rúgta egy futballcipővel. A nyáron Madridba igazolt sztárjátékos vallomása szerint csak csapattársainak volt köszönhető, hogy az eset után nem esett neki akkori mesterének.

"Soha nem vesztettem el olyan mértékben a kontrollt önmagam fölött, mint akkor" - írja Beckham a Sun című újságban közölt önéletrajzi sorozatának hétfői részében. Az angol válogatott csapatkapitánya beismerte: csapattársainak kellett meggátolnia, hogy a "vita hevében" rá ne támadjon Fergusonra, aki a FA-kupában az Arsenaltól elszenvedett 2-0-s vereségért, pontosabban a második gólért hibáztatta Beckhamet.

"A fiúk felugrottak, és lefogtak. Hirtelen olyan volt minden, mintha valamilyen őrült genszterfilmbe csöppentünk volna." A hasonlat találó lehet, hiszen Beckhamnek ekkor Ferguson lövése nyomán már erősen vérzett, később össze kellett varrni a szemöldökét. A februári cikkekben emlegett állítólagos köpésről ezúttal hallgatott Anglia kedvence.

Beckham megemlítette, hogy az eset után Ferguson haladéktalanul bocsánatot kért tőle, így a középpályás eleget tett a klubvezetés azon óhajának, hogy a nyilvánosság ne értesüljön az incidens részlezteiről. "A sajtónak csak annyit mondhattam, hogy szerencsétlen véletlennek köszönhető a sérülésem, és hangsúlyoznom kellett, hogy minden öltözőben történt esemény a csapat belügyének számít."

A News of the World című újság - ahol szintén saját rovata van - vasárnapi számában Beckham az események előzményeit boncolgatta. Fergusonnal való kapcsolata szerinte akkor indult romlásnak, amikor a mester kritikával illette a királynőnél tett látogatásáért. "Akkoriban sérült voltam, nem is csinálhattam semmi mást a pihenésen kívül. Az egész angol válogatott hivatalos volt a Buckingham-palotába, nem tehettem meg, hogy nem megyek el. Hihetetlen büszkeséget éreztem, amikor bemutattak őfelségének mint a válogatott kapitányát."

Beckham magasztos kedélyállapota aztán azonnal szertefoszlott, amint visszatért Manchesterbe és elment az edzésre. "A sérülésem után paprikássá vált a hangulat Ferguson és köztem. Meg volt róla győződve, hogy hamarabb felépülhettem volna, ha egy-két nappal hamarabb edzésbe állok, vagyis kihagyom a londoni utat."

A következmények ismertek, júliusban Beckham 35 millió euróért a Real Madridhoz igazolt, és a Real Betis elleni bajnoki nyitányon góllal mutatkozott be a Bernabéu-stadion közönségének.