Vágólapra másolva!
Óriási lehetőséget szalasztott el a lett labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán Eb-selejtező mérkőzésen fogadta Lengyelország együttesét. Az idáig nagyszerűen szereplő baltiak 2-0-s vereséget szenvedtek Pawel Janas kapitány együttesétől, így alaposan összesűrűsödött a negyedik csoport mezőnye.

További eredmények, tudósítások, csoportállások

A lettek egy esetleges győzelemmel végképp kiüthették volna a pótselejtezőt érő csoportmásodik helyért tartó versenyfutásból a legutóbbi világbajnokságon is fellépő lengyeleket, azonban nem sikerült végrehajtaniuk a nagy bravúrt.

A vendégcsapat az első félidő közepén négy perc alatt eldöntötte a három pont sorsát: előbb Szymkowiak, majd Klos vette be a hazai kaput, így 2-0-s előnnyel vonulhattak pihenőre Pawel Janas tanítványai.

A lettek a második negyvenöt percben sem tudtak mit kezdeni a vendégvédelemmel, ráadásul Laizanst az 59. percben kiállította a játékvezető, így végképp elszállt minden esélyük az egy pont megszerzésére is.



A törpeállam elleni Eb-selejtezőn védekező középpályásként jeleskedő - alaphelyzetben középhátvéd - Jakobsson ezt követően maga is betalált, 2-0-ra módosítva az állást a második félidő elején.

Ahogyan egyre jobban elfáradtak a vendégcsapat amatőr játékosai, úgy került egyre nyomasztóbb fölénybe a svéd válogatott, amit Ibrahimovic nyomatékosított a kék-sárgák harmadik gólját szerezve a találkozó 56. percében. Nem sokat, egészen pontosan 12 percet kellett várni az újabb találatra: ekkor a Jakobsson helyére beállt Everton-játékos, Linderoth került a földre a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig Källström váltotta gólra.

Korolovszky megsérült
A magyar labdarúgó-válogatott tatai felkészülése során, edzés közben megsérült Korolovszky Gábor. Az egymás közötti játékban ütközött az egyik társával, s valószínűleg vállizületi szalagsérülést szenvedett. Pontos diagnózis csak vasárnapra, a Sportkórházban elkészített röntgenfelvétel elemzése után várható. Ekkor derül ki, hogy a középpályás elutazhat-e Lettországba, a szerdai Európa-bajnoki selejtezőre.


Lettországi győzelmével a lengyel válogatott visszakapaszkodott a továbbjutásra esélyes csapatok közé, és bár a svéd válogatott csoportelsősége valószínűsíthető - hacsak nem omlanak össze Ljungbergék a két hátralévő összecsapáson -, a csoport második helyéért még óriási versenyfutás várható a magyar, a lengyel és a lett válogatott között.

4. csoport:
Lettország - Lengyelország 0-2 (0-2)
Riga, 9000 néző
vezette: Vasszarasz (görög)
Lettország: Kolinko - Stepanovs, Lobanovs, Zemlinskis, Laizans - Blagonadezdins, Isakovs, Bleidelis, Verpakovskis (Stolcers, 82.), Rubins (Semjonovs, 77.), Prohorenkovs (Rimkus, 80.).
Lengyelország: Dudek - Klos, Hajto, Bak, Ratajczyk - Lewandowski (Kosowski, 68.), Szymkowiak (Zdebel, 89.), Sobolewski, Krzynówek - M. Zurawski, Kryszalowicz (Saganowski, a szünetben)
gól: Szymkowiak (34.), Klos (38.)
sárga lap: Lobanovs, Rubins, Blagonadezdins, illetve Lewandowski, M. Zurawski, Hajto
kiállítva: Laizans (59.)

Svédország - San Marino 5-0 (1-0)
Göteborg, 30 ezer néző
vezette: Messner (osztrák)
Svédország: Isaksson - Lucic, Mellberg, Michael Svensson, Edman - Jakobsson (Linderoth, 64.), Nilsson, Anders Svensson, Källström - Ibrahimovic, Jonson (Skoog, 72.)
San Marino: F. Gasperoni - Carlo Valentini, Gennari (Nanni, 25.), Albani, Matteoni - Bacciocchi, Michele Marani, Moretti (R: Selva, 84.), B. Gasperoni (Zonzini, 8.), Vannucci - Montagna
gól: M. Jonsson (33.), A. Jakobsson (48.), Ibrahimovic (56., 83., a másodikat büntetőből), Källström (68., büntetőből)
sárga lap: Matteoni (66.)