Vágólapra másolva!
A következő idénytől 18-ról 20 csapatosra emelik az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának létszámát. A csütörtökön elfogadott szabályzat szerint a Serie A utolsó három helyezettje kiesik, míg a Serie B legjobb öt együttese feljut.

Az élvonal tizenötödikje és a másodosztály hatodikja oda-visszavágót játszik az első osztályban maradásért, illetve kerülésért. A vesztes ötmillió dolláros "fájdalomdíjat" kap a szövetségtől. A 2004/05-ös szezontól már négy-négy kieső, illetve feljutó lesz.

Olaszországban eddig a másodosztály volt hangos a botrányoktól: a Serie B-s klubok vezetői és Adriano Galliani ligaelnök hosszas tárgyalása után kedden született meg a döntés, melynek értelmében még a héten megkezdődik a bajnokság. Az új megegyezés szerint ebben az idényben még 24 együttes szerepel a második ligában, azonban a 2004/05-ös évadban már 22-re csökken a létszám.

A pontvadászat eredetileg a múlt hét végén kezdődött volna, de csak négy csapat volt hajlandó pályára lépni. Az egyesületek vezetői azért kezdtek sztrájkba, mert a szövetség augusztus 20-án 20-ról 24-re emelte a Serie B létszámát.