Vágólapra másolva!
A káprázatos formában lévő Filippo Inzaghi volt a BL-címvédő megmentője az olasz labdarúgó-bajnokság második fordulójában, miután 85. percben szerzett góljával 2-1-es sikerhez segítette csapatát a Bologna ellen. A nap másik összecsapásán a Lazio Genoában verte 2-1-re a Sampdoriát.

A rendkívül tapasztalt mester, Carlo Mazzone által összekapott piros-kék vendégcsapat alaposan megnehezítette a világsztárok egész hadát felvonultató Milan dolgát a Seria A második fordulójának szombat esti összecsapásán.

Sevcsenko góljával ugyan hamar megszerezte a borítékolható vezető gólt a hazai csapat, azonban Nervo még az első félidő derekán egyenlített, a hazai szurkolók kezdhettek izgulni, hogy tudja-e hozni a kötelezőt Ancelotti bandája. Sok körmöt azonban talán nem kellett lerágniuk, hiszen pályán volt az a Filippo Inzaghi, aki az utóbbi időben egészen egyszerűen nem tud nem gól szerezni, ha a pályán van.

Most sem volt ez másként, és az olasz válogatott legutóbbi két Eb-selejtezőjén négy gólt szerző támadó öt perccel a vége előtt szállította menetrendszerű gólját, megmentve ezzel csapatát a kínos pontvesztéstől.

Serie A, 2. forduló:
Milan - Bologna 2-1 (1-1)
gól:
Sevcsenko (10.), F. Inzaghi (85.), illetve Nervo (32.)

Sampdoria - Lazio 1-2 (0-1)
gól:
Bazzani (73.), illetve S. Inzaghi (8.), Albertini (64., 11-esből)