Vágólapra másolva!
Meglepetésekben bővelkedtek a német labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának szombati mérkőzései. A leginkább még a Dortmund hazai sikerét tudták "megemészteni" a Bundesliga-rajongók, igaz a Borussia az eddig veretlen Werdert páholta el. Kikapott viszont az évtizedes válságban lévő Hertha, amely otthon már 2-0-ra is vezetett a Hannover ellen, de nem bírta a hajrát a Bayern München sem, a bajorokat a Wolfsburg verte 3-2-re.

A forduló rangadóját Dortmundban rendezték, ahol a Westfalen-stadion színültig megtelt a Werder Bremen elleni összecsapásra. A helyszínen 81 ezer néző figyelte azt, ahogy a Wagner játékvezető irányítása mellett a két gárda a következő összeállításban kezdte a találkozót.

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Fernandez, Bergdölmo, Wörns, Dede - O. Addo, S. Reuter, Kehl - Rosicky - Koller, Ewerthon
Werder Bremen: Reinke - Ümit Davala, Ismael, Krstajic, Stalteri - Lisztes, Baumann, Borowski, F. Ernst - Ailton, Charisteas.

A találkozó hazai helyzetekkel indult, s a 17. percben, ha hathatós brémai segítséggel is, megszerezte a vezetést a Dortmund. Ewerthon kapott jó labdát a leshatáron, Stalteritől szorongatva betört a büntetőterületen belülre, ahol a kanadai védő kétszer is elpöckölhette volna a labdát, ám mindkétszer lyukat rúgott. A brazil csatár az ötös vonalán még két védőt elfektetett, s a bal sarokba gurított (1-0).

A gól után visszavett a tempóból a Borussia, mezőnyfölénybe került a Werder, s a 41. percben érdekes góllal egyenlített. Ismael Liszteshez játszott, a válogatott középpályás felnézett, majd 17 méterről lőtt. A labda kicsit súrolta Wörns combját, ám ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy becsapja a balra repülő Weidenfeller kapust, s a léc alá csapódjon (1-1).

A második játékrész eszetlen rohamokkal indult, tíz perc alatt akár hat gól is születhetett volna. Hazai részről Ewerthon hagyta ki a ziccert, nyolc méterről gyengén gurított Reinke kezébe, a vendégektől pedig ismét Lisztes okozott zavart: lecsúszott beadása az érkező Ailton feje helyett a kapufán landolt.

Lisztes csalódott
"Meglepődtem a cserén, úgy éreztem, nem kellett volna még meghúzni ezt a lépést. Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, sajnos két szerencsétlen gólt kaptunk" - nyilatkozta a magyar középpályás.


A Werder Bremen tehát elveszítette veretlenségét, de nem járt sokkal jobban a Hertha és a Bayern München sem. A berlini gárda (a kezdőcsapatban Király Gáborral) megszerezte első góljait, sőt, Bobic duplájával már 2-0-ra vezetett, végül mégis 3-2-es vereséget szenvedett a Hannovertől.

A Bayern München is izgalmassá tette saját maga számára a wolfsburgi kirándulást. Tíz perc elteltével hiába szerzett vezetést Baiano a hazaiaknak, Schweinsteiger előbb egyenlített, majd a 60. percben Makaay első Bundesliga-találata már a vezetést jelentette a bajnoknak. A hajrában aztán ismét parádéztak a farkason: Baiano előbb egyenlített, Klimowicz pedig a győzelmet is kicsikarta a zöldeknek.

Eredmények, 5. forduló
Hertha - Hannover 2-3 (2-1)
gól:
Bobic (14., 21), illetve Simak (25.), Kleber (69.), de Guzman (80.)

Rostock - Bochum 0-2 (0-0)
gól:
Hashemian (46.), B. Gudjonsson (91.)

Leverkusen - Hamburg 1-0 (1-0)
gól:
Juan (28.)

1860 München - Köln 2-1 (1-0)
gól:
Kioyo (7.), Agostino (83.), illetve Springer (62.)

Dortmund - Werder Bremen 2-1 (1-1)
gól:
Ewerthon (17.), Ismael (69., öngól), illetve Lisztes (41.)

Schalke - Stuttgart 0-0

Wolfsburg - Bayern München 3-2 (1-0)
gól:
Baiano (11., 84.), Klimowicz (89.), illetve Schweinsteiger (49.), Makaay (60.).