Vágólapra másolva!
Noha az európai bajnokságok többségében még csak pár forduló telt el, de így is kiváló eredménynek számít, ha egy gárda őrzi százszázalékos teljesítményét. Hollandiában négy játéknap után egyedül az Ajax áll tökéletesen, ami nem meglepetés - az viszont annál inkább, hogy Portugáliában a CS Marítimo mondhatja el ugyanezt magáról. Belgiumban az Anderlecht, Skóciában a Rangers, Törökországban a Besiktas nyert öt meccsből ötöt, de a rekordot az FC Basel tartja, amely kilenc forduló után áll maximális pontszámmal.

Az előző szezon ezüstérmésének, az Anderlechtnek nem volt nehéz dolga a hét végén, hiszen ellenfele az a Lokeren volt, amely eddig még gólt sem szerzett a bajnokság során, és a brüsszelieknek nem is okozott gondot a három pont begyűjtése. A lila-fehér gárda ráadásul a Lokeren is segítette azzal, hogy két öngólt is szerzett, a végeredmény pedig 6-0 lett az Anderlecht javára.

A brüsszeli csapat ezzel százszázalékos teljesítménnyel áll az élen, és máris négy pont az előnye a címvédő FC Bruges előtt, amely a hét végén csak egy döntetlenre volt képes a La Gantoise ellen: a bruges-iek a válogatott védő, Philippe Clement révén ugyan megszerezték a vezetést az első félidőben, de a vendégek kevéssel a szünet előtt egyenlíteni tudtak.

A Bruges még így is veretlennek mondhatja magát (ugyanez rajta kívül csak az Anderlechtre és a La Louviere-re igaz, bár utóbbi öt meccsből négyszer ikszelt), és a második helyen áll, de hátránya immár négy pont a nagy riválissal szemben.

az 5. forduló eredményei:
Heusden-Zolder - Sint-Truiden 0-1
Westerlo - Beveren 3-2
Club Brugge - AA Gent 1-1
Charleroi - Antwerp 0-1
GBA - La Louviere 0-0
Lokeren - Anderlecht 0-6
Standard - Genk 0-2
Excelsior Mouscron - Cercle Brugge 4-0
Mons - Lierse 1-3

az élcsoport állása: 1. Anderlecht 15 pont, 2. Club Brugge 11, 3. Genk 10 (8-3), 4. Standard 10 (8-4), 5. AA Gent 8.