Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának hétfői mérkőzésén az eddig nyeretlen Leicester City a Leeds United gárdáját fogadta, s Paul Dickov vezérletével kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott.

Premiership, 5. forduló
Leicester City - Leeds United 4-0 (2-0
Leicester, 30 460 néző
vezette: Winter
gól: Nalis (20.), Dickov (24, 83.) Scowcroft (90.)
Leicester: Walker - Sinclair, Thatcher, Taggart, Curtis - Nalis, Hignett (Stewart 77.), Izzet, Scowcroft - Dickov (Impey 86.), Bent (Deane 75.).
Leeds: Robinson - Kelly, Camara, Roque Junior (Radebe 81.), Domi (Olembe 54.) - Pennant, Morris, Seth Johnson, Sakho (Lennon 69.) - Viduka, Smith.

Megszerezte első győzelmét a Leicester City a Premiership 2003-2004-es idényében. A gárda a Leeds Unitedet fogadta a Walkers-stadionban, s Paul Dickov két, Lilian Nalis, valamint James Scowcroft egy-egy találatával 4-0-ra nyert.

A gólgyártás a 20. percben indult meg, ekkor Nalis egy kipattanó labdát 30 méterről kapásból, bombaerősen bikázott a bal felső sarokba. Négy perccel később Dickov kettőre növelte az előnyt, s semmi sem mutatta azt, hogy a Leeds képes lehet felállni a padlóról.

A második félidő hajrárájában ismét Dickov érkezett, az utolsó percben pedig Scowcroft fejesgólja adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek.

"Nagyon fontos volt számunkra a győzelem, főleg az Aston Villa elleni 3-1-es vereség után. A 4-0-s siker minden várakozásunkat felülmúlta. Mindenki kihajtotta magát a végletkig, s ez meghozta jutalmát" - nyilatkozta a kétgólos Dickov.