Vágólapra másolva!
A pozsonyi Carlton Hotelben csütörtökig tart az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA végrehajtó bizottságának 6. ülése. A pozsonyi ülésen többek között megtárgyalták a 2004-es, portugáliai Eb osztályozójának részleteit. Az UEFA szerdai döntése szerint nem lesz kiemelési sorrend, amelynek elsősorban az olyan kiscsapatok örülnek, mint Wales vagy a pótselejtezőre még odaérhető Skócia.

Az Európai Labdarúgó Szövetség szerdán döntött, hogy milyen menetrend szerint zajlódjanak le a 2004-es kontinensviadal pótselejtezői. A jelenlegi lebonyolítási forma szerint a tíz Eb-csoport első helyezettjei automatikusan kijutnak a portugál eseményre, míg a második helyen záró gárdák öt párban pótselejtezőre kényszerülnek.

Az eredeti hírek arról szóltak, hogy a nagycsapatok szeretnék elérni, a sorsolás is kiemelés szerint történjen, azaz a papíron erősebb ellenfelek gyengébbekkel kerüljenek szembe. A britek tiltakozása érthető volt, hiszen Wales és Skócia helyzetében ez azt eredményezhette volna, hogy a vakszerencse helyett például 20 százalékos eséllyel Hollandia kerül az útjukba.

Az UEFA állásfoglalása alapján mind a 10 csapat azonos helyzetből várhatja a ráadás szereposztását kialakító október 13-ai frankfurti sorsolást. Az első meccsekre november 15-16-án, míg a visszavágókra 18-19-én kerül sor.

Pótselejtezőt játszhatnak
1. csoport: Szlovénia
2. csoport: Dánia, Románia, Bosznia-Hercegovina, Norvégia
3. csoport: Hollandia
4. csoport: Lettország, Lengyelország, Magyarország
5. csoport: Skócia, Izland, Németország
6. csoport: Görögország, Spanyolország
7. csoport: Anglia, Törökország
8. csoport: Belgium, Horvátország
9. csoport: Olaszország, Wales
10. csoport: Oroszország, Svájc, Írország