Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben az Arsenal labdarúgócsapata, hiszen Arsene Wenger tanítványai talán még ki sem heverték az Inter elleni sokkoló BL-vereséget, máris az Old Traffordon van jelenésük, ahol a Manchester United ellen kellene megvédeniük a Premiership-tabellán öt forduló után meglévő vezető pozíciójukat.

Nehéz idők járnak mostanság az Ágyúsokra. A bajnokságot imponálóan - négy meccs, 12 pont, 10-2-es gólkülönbség - kezdő londoniak a Premiership ötödik fordulójában hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek az újonc Portsmouth ellen, míg szerdán a klub történetének egyik legsúlyosabb vereségét szenvedték el a Highburyben, a szokatlanul attraktív támadófocit produkáló Intertől. A piros-fehérek korábban mindössze három alkalommal kaptak ki háromgólos különbséggel a nemzetközi kupaporondon, érdekesség, hogy a történelmi vereségek közül kettőt a Szpartak Moszkvától szenvedtek el (1982, UEFA-kupa, 2-5; 2000, BL, 0-3), míg a harmadik zakót az ukrán Sahtar szabta Wengerékre ugyancsak a 2000-es BL-sorozatban (0-3).

a Panathinaikosznak ötöt vágó bajnoki címvédő
Jó az öreg a háznál
Az 1996-os angliai Eb-n szereplő hazai válogatott két alapembere, Alan Shearer és Teddy Sheringham is remekel az idei pontvadászatban. A tinédzserkorúnak igazán nem nevezhető csatárok közül a 33 esztendős Shearer szerezte a Newcastle összes idei bajnoki gólját, míg a 38. évét taposó Sheringham ugyancsak öt találattal vette ki részét az újonc Portsmouth meneteléséből.


Könnyen lehet, hogy a MU és az Arsenal tusakodásának a Chelsea örül majd a legjobban, hiszen az Abramovics-banda ezúttal a sereghajtó Wolverhamptonhoz látogat. Az első helyre ugyan nem tud felugrani Claudio Ranieri csapata, de esetleges sikerével alaposan összesűrűsödhet az élmezőny.

A Damoklész-kardjával a feje felett dolgozó David O'Leary Aston Villája a masszív középcsapatnak számító Charltont fogadja, és kötelező a győzelem Sörensenéknek, hiszen egy újabb vereséggel az egyértelmű kiesőjelöltek közé sodródna a Villa, ráadásul O'Leary állása is veszélybe kerülne.

A többi összecsapás közül izgalmasnak ígérkezik az európai kupás helyre hajtó, és alaposan megerősödött, ám katasztrofálisan rajtoló Middlesbrough és az Everton összecsapása, valamint a Portsmouth-Blackburn derbi, melynek nagy kérdése: meddig tart az újonc lendülete?