Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a Babos Gáborral, Fehér Csabával és Pető Tamással felálló NAC Breda meglepetésre magabiztosan, 4-2-re legyőzte hazai pályán a Bajnokok Ligájában szereplő Ajaxot. A PSV nyert a csúcsrangadón: az eindhoveniek a Feyenoord otthonából hozták el a három pontot.

Az Ajax elleni győzelemről Fehér Csaba mesélt az [origo]-nak. "Szenzációs hangulatú meccset játszottunk, szurkolótáborunk pedig hosszú percekig ünnepelte a csapatot. Szerencsére már az elején megszereztük a vezetést, az Ajaxnak így ki kellett támadnia, mi viszont kedvünkre kontrázhattunk, s akadt is helyzetünk bőven. Azokat még kihagytuk, ám szünet után 3-0-ra is vezettünk, s mint a lefújás után kiderült, Ronald Koeman, az Ajax edzője azt nyilatkozta, ekkor azért imádkozott, hogy ne kapjanak öt, vagy hat gólt."

A NAC Breda magyar válogatott középpályása szerint valóban sok gólhelyzetük akadt, azaz Koeman nem véletlenül féltette csapatát: "Jellemző a koncentráltságunk hiányára, hogy kihagytuk az összes ziccert, így az előny növelése helyett az Ajax feljött 3-2-re. A végén aztán nagyon nyomtak az amszterdamiak, szerencsére a hosszabbításban ismét betaláltunk, és jöhetett a hatalmas ünneplés. Óriási csalódás lett volna számunkra, ha háromgólos előnyről sem tudunk nyerni, ráadásul mindannyiunk agyában még ott motoszkált a legutóbbi Feyenoord elleni fellépés, amikor 1-0-ra vezettünk, a hajrában azonban két figyelmetlenség miatt nem csupán egy, hanem három pontot veszítettünk. Összességében felejthetetlen meccset játszottunk az Ajax ellen."

Holland bajnokság, 5. forduló:
Feyenoord - PSV Eindhoven 1-3
gól:
Buffel (18.), illetve Kezman (7., 56.), Hesselink (76.)

NAC Breda - Ajax Amsterdam 4-2
gól:
Boukhari (7., öngól), Elmander (47., 57.), Cedric Seedorf (90.), illetve Sikora (70.), Ibrahimovic (72.)

További eredmények:
Groningen - FC Utrecht 1-1
ADO Den Haag - RBC Roosendaal 1-2
Willem II - Zwolle 2-1
AZ Alkmaar - Heerenveen 3-1
Vitesse - Roda JC 1-1
FC Twente - RKC Waalwijk 2-1
Volendam - NEC Nijmegen 2-3

Az élcsoport:
1. PSV 13 pont
2. Ajax 12
3. AZ Alkmaar 10
...8. NAC 7.

Bánki József