Vágólapra másolva!
Figo, Ronaldo és Zidane után újabb aranylabdás érkezhet Madridba, legalábbis a trió brazil tagja ezt szeretné. A madridi együttes 27. születésnapját hétfőn ünneplő csatára egy brazíliai televíziónak azt nyilatkozta, szólni fog a klubvezetésnek, hogy Rivaldót azonnal igazolják le. A támadó milánói mellőzöttsége miatt mindeközben teljes letargiába esett, s úgy érzi, megalázzák a BL-győztes klubnál.

A 2002-es világbajnokság után a Real Madrid másik brazilja, a balbekk Roberto Carlos ugyanígy szervezkedett, szólt Florentino Perez elnöknek, hogy Ronaldót szerezze meg a Real, s nem sokkal ezután a klub le is igazolta a brazil fenomént (persze azt nem tudni, hogy Roby szava volt-e a döntő). Most Ronaldo készül hasonló "hőstettre".

A Milan sztárja ugyanis legrosszabb napjait éli a San Siróban, a klub a minap ki is jelentette, ha akar, mehet, amerre lát. "Beszélni fogok az elnökkel, s megkérem, igazoljuk le Rivaldót" - mondta Ronaldo a 27. születésnapján.

Rivaldo a Milan előtt Barcelonában imádott sztár volt, most viszont a BL-győztes Milannál megtűrt kispados. Ezért nem meglepő, hogy a technikás támadó megalázónak érzi jelenlegi helyzetét. "Ha eljön az ideje, elárulom, miért nem játszatnak Milánóban. Nem taktikai vagy fizikai okok miatt hagynak ki a csapatból, a valódi indokot hamarosan világgá kürtölöm" - mondta a rendkívül szomorú világbajnok.

"Megaláztatásokon megyek itt keresztül. Tudom, hogy mikor játszhatok. Ha Ancelotti reggel rám köszön, tudom, jó passzban van, és lehetőséget kaphatok. De mostanság egy árva szót se szólt hozzám..." - tette hozzá a brazil, majd arról is mesélt, hogy erőnléti gondjai egyáltalán nincsenek, a milánói edzéseken általában ő éri el a legjobb eredményt.

A Sao Pauló-i illetőségű Jornal da Tarde lapnak mélyebb titkokról is beszámolt: "Arról suttognak az emberek, hogy ha elhagyom Milánót, Katarba szerződöm. Eszem ágában sincs, s azt mondom, mindenki jegyezze meg: ha elmegyek, legalább három évet még Európában fogok focizni."

A brazil válogatottnál továbbra is bíznak benne, a legutóbbi két vb-selejtezőn is lehetőséget kapott. S a népszerű játékos szeretne ott lenni a 2006-os világbajnokságon. "'Büszke vagyok rá, hogy tizennégy meccsen a tízes számú mezt hordva végig játszottam a vébén, és nyolc gólt is szereztem. A baj csak az, hogy a brazil szurkolók hamar felejtenek, gyorsan kimegy a fejükből, hogy mit is tettem a csapatért. Nevetségesnek tartom, hogy különféle szavazásokkal akarják eldönteni, meddig folytassam. Kaká, Alex és Diego biztosan ott lesznek a vébén. De én Rivaldo vagyok, és szintén menni akarok."