Vágólapra másolva!
Az éllovas Deportivo La Coruna kikapott az Osasuna otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában, a Real Sociedad Bilbaóban szenvedett vereséget, de nem bírt a Real Madrid sem a Valenciával. A Celta Vigo 0-2-ről fordított a vendég Valladolid ellen.

Nem kezdődött jól a Deportivo pamplonai vendégszereplése, ugyanis kígyómarás miatt kórházba került Enrique Romero, a vendégcsapat védője. A játékost a pamplonai repülőtéren támadta meg az állat. A társaival együtt az Osasuna elleni bajnokira érkező Romero kezét érte a kígyó, s emiatt kellett kórházba szállítani. A játékos az éjszakát töltötte orvosi felügyelet mellett.

A mérkőzés ráadásul újabb hidegzuhanyt hozott, hiszen a hazaiak az első félidőben öt perc alatt 3-0-s vezetésre tettek szert, Luque szépítógólját követően Pandiani találata már csupán a 93. percben érkezett.

Nem járt jobban a Real Madrid sem, a Raúlt nélkülöző sztárcsapat Valenciában lépett pályára, s szenvedett 2-0-s vereséget. Az első gól az 5. percben esett, amikor Jorge López az alapvonaltól középre passzolt, az érkező Mista pedig megelőzve Raúl Bravót és a késlekedő Iker Casillast a hosszú, jobb sarokba pörgetett.

A második félidőben a csereként pályára lépő brazil Oliveira növelte az előnyt, a 72. percben szerzett góljával be is állította a végeredményt.

eredmények:
Osasuna - Deportivo La Coruna 3-2 (3-1)
gól:
Punal (20.), Rosado (23.), Héctor (25., öngól), illetve Luque (28.), Pandiani (93.)

Athletic Bilbao - Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól:
Tiko (81.)

Celta Vigo - Valladolid 3-2 (0-1)
gól:
Jesuli (67.), Milosevic (73.), Mosztovoj (82.), illetve Makukula (4., 49.).

Valencia - Real Madrid 2-0 (1-0)
gól:
Mista (5.), Oliveira (72.)