Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni a szombati, Azerbajdzsán elleni Eb-selejtező előtt kijelentette: szerinte az AS Romában focizó Francesco Totti Európa legjobb labdarúgója.

"Úgy érzem, idén az övé lesz az Aranylabda" - mondta a Juventus egykori edzője, majd hozzátette: Tottinak nem érdemes várnia az Európa-bajnokságig, már idén begyűjtheti a legjobbnak járó trófeát. "Nincs nála jobb játékos Európában, idén végre megkaphatja a neki járó elismerést."

"Tapasztalt játékos, és a Romát a legmagasabb csúcsokig juttathatja. Bár ő is kifoghat egy rossz napot, mégis Totti az, aki eldönti a mérkőzéseket" - szögezte le Trapattoni.

A Roma 11 pontjával - a Juventus és a Milan mögött - harmadik a Serie A-ban, s legközelebb október 19-én, vasárnap a Parmát fogadják a Farkasok.

Az olasz válogatott Waleset egy ponttal megelőzve első a 9. Eb-selejtező csoportban, azaz ha Tottiék szombaton hazai pályán legyőzik Azerbajdzsánt, egyenes ágon kijutnak a jövő évi, portugáliai Európa-bajnokságra.

Trapattoni kerete:
kapusok: Buffon (Juventus), Toldo (Inter)
védők: Cannavaro (Inter), Ferrari (Parma), Legrottaglie (Juventus), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Pancaro (Milan)
középpályások: Camoranesi (Juventus), Fiore (Lazio), Gattuso (Milan), Perrotta (Chievo), C. Zanetti (Inter), Zambrotta (Juventus)
csatárok: Corradi (Lazio), Delvecchio (Roma), Di Vaio (Juventus), F. Inzaghi (Milan), Miccoli (Juventus), Totti (Roma), Vieri (Inter).