Vágólapra másolva!
Újabb fejezetéhez érkezett az Alpay Özalan-David Beckham történet. Az Aston Villa török labdarúgója kijelentette: azért került az angol sztárral összetűzésbe a két válogatott szombati Európa-bajnoki selejtezőjén, mert a rivális leköpte.

"Amikor a bíró nem figyelt oda, Beckham leköpött. Ezt szóvá is tettem, de az nem igaz, hogy az öltözőfolyosón inzultáltam volna" - mondta Alpay, aki klubjától egy hét szabadságot kapott, hogy az éles szituációban inkább a családjával lehessen.

A légiós ellen Angliában valóságos hecckampány indult, és gyanítható, hogy a téli átigazolási időszakban elhagyja a szigetországot.

Szemtanúk szerint a két válogatott játékosai és vezetői az isztambuli rangadó szünetében egymásnak estek az öltözőfolyóson, miután Alpay az egyik ujját belenyomta Beckham arcába. A vétkes egyébként már a meccs közben is provokálta a vendégek kapitányát: annak elhibázott büntetője után odarohant hozzá, és fejével kissé meglökte őt.

A Real Madrid kitűnősége csak annyit árult el a szünetben történtekről, hogy Alpay valami csúnyát mondott az édesanyjáról.

Mike Lee, az UEFA kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a folyosón lévő biztonsági kamerák által rögzített képeket bekérték, és az elemzés után várhatóan október 30-án hoznak ítéletet.

Az isztambuli találkozón nem esett gól, és ez az angolok Eb-részvételét jelentette. A törökök a "magyar csoport" második helyén záró lettekkel vívnak pótselejtezőt.