Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten újabb két északi bajnokságban dőlt el az aranyérem sorsa, és mindkét országban idő előtt: az észteknél a Flora Tallinn három héttel a zárás előtt, Svédországban pedig a Djurgarden az utolsó előtti fordulóban biztosította be elsőségét. Svájcban a kupa nyolcaddöntője okozott izgalmakat, és a legjobb nyolc közé két amatőr együttes is bejutott, az egyik éppen a volt ferencvárosi csatár, Zenun Sellimi mesterhármasának köszönhetően, míg Hollandiában a PSV szerb csatára, Mateja Kezman volt a főszereplő.

A balti államban már három fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy melyik együttesé lesz az aranyérem, igaz, a végső győztes kiléte egyáltalán nem okozott meglepetést, sőt, sokan már a szezon kezdete előtt odaadták volna a bajnoki címet a Flora Tallinnak: elvégre a fővárosi együttes kétszeres címvédőként vágott neki a pontvadászatnak, vagyis a legutóbbi két évben megszerezte az elsőséget.

A Flora 2003-ban sem bízott semmit sem a véletlenre: a holland Arno Pijpers által vezényelt gárda (a németalföldi szakember egyébként az észt válogatott szövetségi kapitánya is) az eddig lejátszott 26 mérkőzés alatt egyetlen vereséget sem szenvedett, sőt, pontot is csak háromszor veszített.

A hét végi, Trans Narva elleni 2-0-s győzelem, aminek köszönhetően a Flora előnye behozhatatlanná vált, immár a 12. diadal volt sorozatban, amivel a klub új rekordot állított fel: az 1997-98-as bajnokságban "csupán" 11 győzelmet sikerült szerezni egymás után. Nem ez volt az egyetlen csúcs a meccsen: a klub támadója, a norvég Tor Henning Hamre sorozatban 15. bajnokiján volt eredményes, ami szintén rekordnak számít.

A csatár ezzel már 32 gólnál jár a bajnokság során, és öt gól hiányzik neki ahhoz, hogy még egy észt rekordot állítson fel: a gólkirályi címet ugyanis korábban két focista is 37 találattal szerzett gólkirályi címet. Hamrének még három meccs áll a rendelkezésére a csúcs eléréshez, esetleg megdöntéséhez.