Vágólapra másolva!
Heteken át tartó tárgyalások után vasárnap a Real Madrid bejelentette: Michel Salgado újabb öt évig a klub labdarúgója marad. Vasárnap eldőlt, hogy szintén 2008-ig a spanyol együttesben fog játszani Raúl, a madridiak csapatkapitánya.

A fizetését alacsonynak tartó klasszis védő mostani szerződése jövő nyáron jár le, s az elmúlt napokban úgy tűnt, hogy távozik, mert elégedetlen volt a vezetés ajánlatával. A válogatott játékost a Chelsea és a Manchester United is szívesen látta volna, de az Athletic Bilbao (3-0) elleni szombat esti bajnokit követő végső tárgyalás eredményes volt a futballista, illetve Florentino Perez elnök és Jorde Valdano sportigazgató között. (Salgado eredetileg évi 3 millió eurós fizetést kért, a Real 2,1 milliót ajánlott, végül 2,5 millióban állapodtak meg.)

"Megtisztelő volt a két angol egyesület érdeklődése, de én bíztam abban, hogy végül maradhatok a Real Madridnál. Mozgalmas hetet zártam, de a szerződés aláírása után végre megnyugodhatok. Most kötöttem utoljára hosszú távú megállapodást" - mondta a 28 éves hátvéd.

A Real Madrid bejelentette, hogy további öt évvel meghosszabbította a csapatkapitány Raúl nyáron lejáró szerződését is. "Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy ilyen gyorsansikerült megegyeznünk. Már többször leszögeztem, hogy itt, Madridban szeretném befejezni a pályafutásomat, s ezzel pont került az ügy végére" - hangsúlyozta a 26 éves klasszis.

A megállapodás csattanós válasz azokra a pletykákra, miszerint megromlott a viszony Florentino Perez elnök és a csatár között, akit a nyári átigazolási időszakban állítólag el akartak adni a Manchester Unitednek.

A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra. Lapértesülések szerint a csatár idényenként nettó 3 millió eurót kért, s a klub 2,1-et ajánlott. Raúl és Salgado mellett Guti is további öt évre írt alá a madridi elitklubnál.