Vágólapra másolva!
A Bundesligában a Bayern-Dortmund, a Serie A-ban a Roma-Lazio, míg a Premiershipben a Liverpool-MU összecsapás tartja lázban a szurkolókat. A szerdai BL-meccsen padlóra került Deportivo a Real Sociedad ellen javíthat.

A német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának csúcsmérkőzését Münchenben játsszák, ahol a Bayern a Dortmundot látja vendégül. Utoljára 1991 októberében történt meg a csoda, a Borussia azóta nem tudta hazavinni az összes pontot az Olimpiai-stadionból. Sérültek mindkét oldalon akadnak, a bajorok a Rau, Zickler, Hargreaves, Linke, Schweinsteiger ötöst nélkülözik, a vendégeknél az eltiltott Kehl mellett kilencen (Evanilson, Frings, Demel, Addo, Conceicao, Dede, C. Metzelder, Amoroso, Madouni) hiányoznak.

A listavezető Stuttgart Szabics Imrével soraiban Frankfurtba látogat, s hiába a dicső statisztika (34 mérkőzésen 21 hazai siker), a jelenlegi forma vendéggyőzelmet ígér. Az idegenben öt mérkőzésen négy győzelmet arató, 9-1-es gólkülönbséggel bíró VfB Bordon és Vranjes nélkül is esélyesebbnek tűnik

A Lisztes Krisztiánnal készülő Bremen Hannoverbe látogat. A múlt és a jelen egyaránt a vendégek mellett szól: utoljára 31 éve veszítettek Hannoverben, a jelen állás szerint pedig tíz ponttal előzik meg az észak-német vetélytársat. A hazaiaknál Diouf, Idrissou, Lala, Schneider, Simak és Kleber sérülés, Christiansen kiállítás, De Guzman öt sárga lap miatt nem játszhat. A Werdernél Skripnik marad otthon.

Furcsa mérkőzés vár a Herthára, az otthon még nyeretlen berliniek az idegenben szintén győzelem nélkül pályára lépő Mönchengladbachot fogadják. Huub Stevens a Neuendorf, Hartmann, Marx trióra nem számíthat, a csapatkapitány Van Burik viszont visszafoglalja helyét a védelem tengelyében.

A szezon végén elhagyja az egyesületet Rene C. Jäggi, az 1. FC Kaiserslautern elnöke. A négyszeres német bajnok sokat köszönhet az 54 éves svájci üzletembernek, aki rengeteg pénzt áldozott arra, hogy megmentse a csőd közeli helyzetben lévő klubot. Ennek ellenére a Kaiserslautern a liga áprilisi döntése alapján mínusz három ponttal kezdte az idei bajnokságot, mert az 1997/98-as adatok közelmúltbeli átvizsgálása során a játékosok szerződései körül hiányosságokat találtak. Eric Gerets vezetőedző együttese tizenegy fordulót követően a tizenkettedik helyen áll a Bundesligában, a hét végén Rostockban lép pályára.