Vágólapra másolva!
A Manchester United Ryan Giggs két góljával idegenben 2-1-re legyőzte a Liverpoolt az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának rangadóján. A Chelsea hazai pályán fölényes, ötgólos győzelmet aratott a Newcastle United ellen.

A liverpooli rangadó első félidejében a hazaiak voltak fölényben, a Manchester ekkor defenzíven játszott, a meccs ezen része alacsony színvonalú focit hozott. Az Owent nélkülöző hazaiak a második játékrészben is a MU fölé nőttek, több helyzetet is kialakítottak, ezért némiképp váratlanul érte a hazai drukkereket a vendégek első gólja.

Az 59. percben Giggs a balszélről, a tizenhatos sarkáról ívelt középre, az ötösnél Forlán és Van Nistelrooy fejjel próbált beleérni a beadásba, s végül a labda - anélkül, hogy bárki beleért volna - akadálytalanul a kapu jobb oldalában kötött ki, Dudek már hiába vetődött (0-1). Nem sokkal később növelték előnyüket az ezúttal fehérben virító Vörös Ördögök: a 70. minutumban Forlán a balszélről kanyarított be szépen, a labdát azonban elvétette az egyik liverpooli védővel birkózó Van Nistelrooy, így az ötös túlsó sarkánál érkező Giggs került százszázalékos helyzetbe - walesi középpályás közelről telibe találta Dudeket, a labda azonban a kapus lábáról mégis a hálóba került (0-2).

Hat perccel később még visszahozta a reményeket a 'Pool: Gerrard passzolt a jobbszélen, az alapvonal felé meginduló Sinamához, aki magasan középre rúgta a labdát, amelyre Kewell csapott le, és egy vendégvédőt becsapva 8 méterről egyből, laposan a kapuba bombázott (1-2). A 81. percben Sinamát Ferdinand ellökte a tizenhatoson belül, a bíró sípja azonban néma maradt, s mivel a hajrában már nem változott az eredmény, Alex Ferguson tanítványai örülhettek a három pontnak.

A Chelsea Newcastle elleni nagy különbségű sikeréhez hozájárult, hogy a játékvezető még az első félidő végén kiállította a vendégektől Andrew O'Brient. Kisebb meglepetésre az eddig remekül szereplő Manchester City otthonában simán kikapott a Leicester Citytől.

Premiership, 12. forduló:
Liverpool - Manchester United 1-2 (0-0)
gól: Kewell (76.), illetve Giggs (59., 70.)

Manchester City - Leicester City 0-3 (0-1)
gól:
Stewart (12.), Dickov (53., 11-esből), Bent (58.)

Chelsea - Newcastle United 5-0 (3-0)
gól: Johnson (24.), Crespo (39.), Lampard (42., 11-esből), Duff (77.), Gudjohnsen (84.)
kiállítva:
O'Brien (40., Newcastle United)

A Blackburn Rovers-Everton találkozót hétfőn 21 órakor rendezik.