Vágólapra másolva!
Hiába tartózkodik már a szombati, Európa-bajnoki pótselejtező helyszínén, Valenciában a norvég labdarúgó-válogatott, Nils-Johan Semb kapitány nem tudott még rendes edzést vezényelni. A keretben ugyanis öt kulcsjátékos sérült, így a szakvezetés kénytelen volt újabb labdarúgót behívni. Az Eb-k történetében most kerül sor harmadszor pótselejtezőre, első alkalommal, 1996-ban egy összecsapásra, négy évvel ezelőtt pedig négy oda-visszavágóra került sor.

Nem elég, hogy Spanyolországban kell pályára lépnie a norvég labdarúgó-válogatottnak, még sérülések is nehezítik Nils-Johan Semb kapitány dolgát. A pótselejtezőre készülő együttes 20 játékosa már Valenciában edz, pontosabban edzene, ha a keretből öten nem orvosi kezelésre járnának.

Az norvég bajnokság legjobbjának választott középpályás, Martin Andresen mellett a két csatár, Steffen Iversen és Frode Johnsen, a kapus Frode Olsen és a védelem egyik oszlopa, André Bergdolmo sem egészséges. "Csak remélni tudjuk, hogy a hét végéig mindegyikük meggyógyul" - összegezte a gondokat Thor Einar Andersen csapatorvos. Semb biztos, ami biztos alapon már berendelte a keretbe Stale Stensaast, a Rosenborg védőjét.

Akad probléma a spanyolok oldalán is, bár abból, hogy Joaquín és Helguera kihagyta a keddi tréninget, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A Betis és a Real Madrid középpályása egyaránt húzódással bajlódik, és úgy tűnik, szereplésüket veszély fenyegeti.

"Sajnos Joaquín sérülése a súlyosabb, egyelőre csak várni tudunk, s meglátjuk, mit mondanak az orvosok. Helguera ugyan a csapattal van, de nem tudjuk azt sem, vajon az ő szolgálatára igényt tarthatunk-e szombaton" - nyilatkozta Inaki Saez kapitány.

A skótoknál végleg eldőlt, Colin Cameron nem léphet pályára a Hampden Parkban Hollandia ellen. A Wolverhampton középpályása kedd este megpróbálkozott az edzéssel, de fájdalmai miatt idő előtt be kellett fejeznie. Az orvosok úgy döntöttek, nem kockáztatnak, így visszaküldték klubjához a játékost.