Vágólapra másolva!
Kisebb meglepetésre a lengyelek barátságos mérkőzésen Varsóban legyőzték a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokságra készülő olaszokat.

Lengyelország - Olaszország 3-1 (2-1)
Varsó
vezette: Ovebro (norvég)
Lengyelország: Dudek - Klos, Bak (Hajto, 72.), Zielinski, Zewlakow (Rzasa, 77.), Kosowski (Gorawski, 90.), Lewandowski, Kukielka, Krzynowek, Rasiak (Saganowski, 87.), Niedzielan (Zurawski, 80.)
Olaszország: Toldo - Panucci (Gattuso, 55.), Cannavaro (Materazzi, a szünetben; Ferrari, 89.), Nesta, Pancaro (Oddo, a szünetben), Perrotta, Cristiano Zanetti, Marchionni (Grosso, 55.), Cassano (Bazzani, 83.), Di Vaio (Miccoli, 62.), Vieri
gól: Bak (6.), Klos (18.), Krzynowek (85.), illetve Cassano (20.)
sárga lap: Rasiak (39.), Hajto (87.), illetve Perotta (42.), Materazzi (66.), Vieri (88.)

A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg annak a 16 olasz és 8 iraki áldozatnak az emlékére, akiknek egy gépkocsiba rejtett, nagy erejű pokolgép okozta a halálát az olasz csendőrség násziríjai főhadiszállásánál.

Heves lengyel rohamokkal indult a találkozó, a 6. percben egy szögletet követően Jacek Bak 15 méteres lövését nem tudta hárítani Toldo (1-0). A 18. percben jött az újabb találat: ezúttal Krzynowek szabadrúgását Klos csúsztatta az olasz kapuba (2-0).

Két perccel később a válogatott újonca, az AS Roma csatára, Antonio Cassano bizonyította, helye van a legjobbak között, remek találatával szépített a "squadra azzurra" (2-1). A félidőben Giovanni Trapattoni olasz szövetségi kapitány megpróbálta átszervezni védelmét, s a Cannavaro, Pancaro kettős Materazzit és Oddót küldte pályára. Az átszervezés annyiban sikerült, hogy a lengyelek a második 45 percben már csupán egy gólt értek el: a 85. percben Krzynowek adta meg a kegyelemdöfést (3-1).

"A korai gól nagyon megfogott és visszavetett bennünket. Cassano góljával kicsit közelebb léptünk, s sőt, ha szerencsénk van, még az első félidőben egyenlíthettünk is volna. De el kell ismernem, az eredmény igazságos" - nyilatkozta a mérkőzést követően Trapattoni. "Az egyetlen pozitívum, amit fel tudok mutatni, a gólom" - mondta Cassano.

"Boldog vagyok az eredmény miatt, ez sokat segíthet a fiúknak, hogy higgyenek magukban és az újrakezdésben" - vélte lengyel részről Pawel Janas szakvezető.