Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Real Madrid bár igencsak nehezen, Zinédine Zidane hajrágóljával nyert a gyengécske Albacete ellen, a három pontnak, és a Valencia botlásának köszönhetően a királyi gárda élre állt a táblázaton.

A forduló nagy győztese a Bilbao, a baszkok ugyanis 2-0-ra győztek a Celta otthonában, és már negyedikek a tabellán. Az Atlético meglepő vereséget szenvedett a Valladolid otthonában, a hazaiak győzelmükkel felzárkóztak a nyolcadik helyre, éppen a madridiak mögé.

Úgy tűnik, Luis Fernandeznek már sikerült valamit "megmozgatnia" Barcelonában, az Espanyol ugyanis legyőzte a középmezőnyhöz tartozó Sevillát, begyűjtve idei második bajnoki győzelmét. A kiesés elől menekülő Zaragoza fontos sikert aratott Santanderben, az idei év bravúrcsapata, az Osasuna viszont nem tudott győzni a Málaga vendégeként.

A Valencia a liga egyik leggyengébb csapata, az utolsó előtt Murcia otthonában lépett pályára, és bár Mista révén vezetést szerzett, a hazaiak fordítottak. A góllövőlistán Ronaldót üldöző spanyol csatár a második félidő 8. percében újra betalált, a Depor és a Real megelőzéséhez, az első hely megszerzéséhez azonban győznie kellett volna a Valenciának, ám ez nem sikerült, s ennek leginkább az új éllovas Madrid örülhetett.

Primera División, 12. forduló:
Valladolid - Atlético Madrid 3-1 (2-1)
gól: Makukula (22.), Zapata (37.), Sousa (66.), illetve Musampa (14.)

Celta Vigo - Athletic Bilbao 0-2 (0-0)
gól: Lacruz (59.), Iraola (90.)

Espanyol - Sevilla 1-0 (0-0)
gól: Domoraud (90.)

Málaga - Osasuna 0-0

Racing Santander - Real Zaragoza 1-2 (1-1)
gól: Rebosio (44., öngól), illetve Alvaro (46.), Soriano (86.)

Real Madrid - Albacete 2-1 (1-1)
gól: Beckham (39.), Zidane (80.), illetve Parri (40.)

Murcia - Valencia 2-2 (1-1)
gól:
Richi (38.), Michel (48.), illetve Mista (12., 53.)