Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 22-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a jelölteket, ezúttal Michael Owent és Alessandro Del Pierót.

Csodagyerekként indult a pályafutása, ifistaként minden létező gólrekordot megdöntött, és még nem volt 18 éves, amikor bemutatkozott a Premiershipben - természetesen góllal. Második idényében gólkirályi címet szerzett 18 találattal, bemutatkozhatott a nagyválogatottban, és bekerült a vébékeretbe. Ha pedig ott volt a világbajnokságon, rögtön a torna egyik legszebb találatát szerezte az argentinok ellen. 1999-ben megint gólkirály lett, ám később térdsérülése miatt kisebb pihenőre kényszerült, amiből 2001-ben fantasztikusan tért vissza: a Liverpool kupamenetelése és a németek elleni vébéselejtezőn elért mesterhármas meghozta számára az Aranylabdát. Tavaly sem futballozott rosszul, a vébén két gólt is szerzett.

Az év első felében végre elkerülték őt a sérülések, amelyekkel korábban oly sokat bajlódott, és ennek köszönhetően tavaszra remek formába lendült. A Premiershipben 11 alkalommal talált be, a West Bromwich Albion ellen négyszer is eredményes volt, ám hiába szállította futószalagon a gólokat, egymaga nem tudota BL-t érő helyre vinni a Liverpool. A válogatottban is rendkívül eredményes volt: a Liechtenstein elleni mérkőzéseken elért góljai ugyan nem számítottak különlegesnek, az viszont annál inkább, hogy a szlovákok elleni hazai találkozón a háromoroszlánosok az ő két góljával tudtak nyerni. Ősszel is remekelt, a Premiership első négy fordulójában öt alkalommal talált be, és szinte egymaga vitte a hétén a Liverpoolt - arról nem is beszélve, hogy az UEFA-kupában is ő lőtte tovább a Vörösöket az Olimpija Ljubljana ellen. Azonban ezt az évet sem úszta meg sérülés nélkül, az utóbbi időben megint a lelátóra szorult. Többször is felrepültek vele kapcsolatban olyan hírek, hogy távozni akar a Liverpooltól, amennyiben a gárda nem szerepel tartósan jól, sokak szerint ez akár már jövő nyáron megtörténhet.