Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 22-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal az örök esélyes Raúlt, illetve a Milan kapusát, Didát.

Első klubja az Atlético Madrid volt, ám amikor az egyesület megszüntette utánpótlás-csapatát, a Realhoz került. A királyi gárdában az 1994-95-ös idényben a C, a B és az első csapatban szerepelt, utóbbiban 17 évesen és négy hónaposan debütált, ami rekord a Realnál. Első idényét kilenc találattal zárta, és azóta egyetlen szezonban sem rúgott ennél kevesebb gólt.

Klubszinten mindent megnyert, ami csak lehetséges, gólkirály is volt már, ám a válogatottal eddig nem tudott nagy sikert elérni. A 2000-es Európa-bajnokságon mindez rajta is múlt, a franciák elleni negyeddöntőben ugyanis az utolsó percben tizenegyest rúghatott, de fölé bombázott. Ennek ellenére az elmúl évek egyik legkiegyensúlyozottabban futballozó világsztárja.

A Real-drukkerek első számú kedvence Ronaldo érkezésével kissé visszavontabb szerepbe kényszerült a királyi gárdánál, ami azt jelentette, hogy valamivel kevesebb gólt ért el - ez persze csak viszonyítás kérdése, hiszen a csatárok többsége tökéletesen elégedett lenne azzal a mennyiséggel, amit Raúl szerez. Tavasszal hét alkalommal talált be a Primera Divisiónban, általában akkor, amikor a csapat gólfesztivált rendezett (5-1 az Alavés és a Málaga, 4-0 az Atlético ellen - mindegyik meccsen kettőt rúgott), a fontosabb találatokat inkább a BL-re tartalékolta, ahol a Dortmund elleni hazai csoportmeccsen egyszer, a későbbi győztes Milan ellen kétszer, majd a MU elleni negyeddöntőn szintén kétszer volt eredményes.

Ősszel sem annyira a bajnokságban (itt eddig öt gólt szerzett, egy mesterhármassal és egy duplával) villog, hanem inkább a válogatottban: az ukránok elleni hazai Eb-selejtezőn két gólt ért el, betalált az örmények ellen és a norvégokkal szemben a pótselejtezőn is. Valószínűleg idén sem kapja meg az Aranylabdát (ezúttal nem is érdemelné meg, hiszen voltak nála jobbak), de egészen elképesztő, hogy már évek óta ott van a világ labdarúgásának élvonalában.