Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligájában címvédő AC Milan vezetőedzője biztos abban, hogy csapata nyeri a Boca Juniors ellen a labdarúgó klub Világkupát, amelyet magyar idő szerint vasárnap délelőtt rendeznek Jokohamában.

"Miénk lesz a trófea, mert a fiúk szinte hibátlanul játszottak az utóbbi időben, s remélem, folytatódik ez a sorozat. A bajnokságban csak rosszabb gólkülönbséggel szorulunk a második helyre, a BL-ben pedig nyolcaddöntősök vagyunk" - mondta a tréner, miután megérkezett Japánba. "Ennek ellenére van egy-két gondom, Alessandro Nesta, Massimo Ambrosini és Filippo Inzaghi játéka még bizonytalan, de nagyon remélem, vasárnapig teljesen rendbe jönnek. Amit tudok: a Boca jól szervezett csapat, az argentinok kitűnő egyéni teljesítményekre képesek, így aztán arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem árt vigyázni rájuk. Mindenesetre a videofelvételek alapján alaposan kielemezzük majd a játékukat."

Carlos Bianchi, a Libertadores Kupa-győztes Boca Juniors vezetőedzője szintén optimista: " Igyekszünk majd kézben tartani a meccset, s remélem a játékosaim kipihenik magukat, mert egy késés miatt a tervezett 32 helyett 39 órát utaztunk."

Az argentin együttes gépe műszaki okok miatt nem repülhetett tovább Los Angelesből, ezért a küldöttség kénytelen volt egy másik járattal folytatni útját.

Tavaly a Real Madrid hódította el a trófeát, miután 2-0-ra győzött a paraguayi Olimpia Asunción ellen.