Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 22-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal két madridi sztárt, David Beckhamet és Ronaldót.

Már kisgyermekként felfigyeltek tehetségére, egy Bobby Charlton által szervezett futballakadémiába járt, és több egyesület is hívta, de mivel világéletében a Manchester Unitednek szurkolt, ide írt alá. Az 1994-95-ös szezonban még kölcsönadták a Preston North Endnek, de azóta csak a MU-ban futballozott. Tizenévesen a félpályáról rúgott gólt az egyik bajnokin, innentől kezdve szupersztár lett, amit az is elősegített, hogy egy popénekesnőt vett el feleségül. Az 1998-as világbajnokságon az argentinok ellen piros lapot kapott, ami miatt fél Anglia "lehülyézte", de Beckham igazából ekkor nőtt fel. Azóta sokkal felelősségteljesebben futballozik, ő lett az angol válogatott csapatkapitánya, és kétségtelenül a világ egyik legjobb középpályása vált belőle.

Az év elején pár meccset sérülés miatt kihagyni volt kénytelen, éppen a legnagyobb rangadókat (Arsenal, Liverpool), és kiderült, hogy a MU nélküle is képes remek teljesítményre. Ezt követően persze visszakerült a kezdők közé, de egyre élesebb lett a trénerrel, Alex Fergusonnal való konfliktusa, akinek sohasem tetszet Becks életstílusa, szupersztár státusa. Mindez az emlékezetes öltözői cipődobálásban csúcsosodott ki, amelynek nyoma Beckham szeme felett egy seb lett.

Eközben egyre többet emlegették a Real Madridot vele kapcsolatban, és amikor a királyi gárda elleni BL-visszavágón csak csere volt, nyilvánvalóvá vált, hogy Ferguson már nem számol komolyan vele. Becks azért csereként beállva is gólt szerzett, és tavasszal a bajnokságban ötször volt eredményes, de a szezon végén megint pont a rangadókról hiányzott... Mindenki cáfolta, hogy a Realba igazol majd, így nem okozott meglepetést, hogy végül a királyi gárda focistája lett - a madridiak nem is titkolták, hogy nem csak sportbéli, hanem marketingszempontok is közrejátszottak a transzferben. Sokak szerint Becksnek jót tett a klubváltás, a Realban ugyanis végre nem a jobb oldalon, hanem középen számítanak rá, és eddig nem lehet rá panasz: a csillogás mellett (a bajnokságbn három gólnál tart) a küzdeni tudásával sincsen probléma.

A válogatottban csapatkapitányként három gólt ért el az Eb-selejtezők során, és bár a törökök ellen kissé mókásan kihagyott egy tizenegyest, vezéregyénisége volt a háromoroszlánosoknak az idén is.