Vágólapra másolva!
Az esélyesek győztek az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának vasárnapi mérkőzésein: a Juventus a Parmát verte otthon könnyedén, míg az Inter Bolognában, a Lazio pedig Anconában diadalmaskodott. A Roma a Modenát verte egy góllal.

A címvédő Juventus a hétközi 7-0-s BL-siker után megint parádézott: a rendkívül gyengén focizó Parma kapujába Miccoli bő félóra alatt kétszer is betalált, majd a második félidőben pályára lépését követően Del Piero is azonnal gólt lőtt, a 71. percben. Két percre rá az olasz válogatott támadó remek gólpasszal vétette észre magát, a balszélen pazar cselek után a 16-osnál érkező Aranylabda-várományos cseh Nedved elé gurított, aki nagy erővel a hálóba lőtt.

A Roma hazai pályán csak Francesco Totti büntetőből szerzett góljával tudta legyőzni a Modenát. A fővárosiak sikerükkel továbbra is vezetik a tabellát, sőt még veretlenek ebben az idényben.

A Milan-Siena találkozóra január 28-án kerül sor, mivel a hazaiak Japánban, a klub Világkupán léptek pályára, s büntetőpárbajban szenvedtek vereséget a Boca Juniorstól.

Serie A, 13. forduló:
Ancona - Lazio 0-1 (0-0)
gól: Liverani (71.)

Bologna - Internazionale 0-2 (0-2)
gól: Martins (30.), Recoba (39.)

Brescia - Empoli 2-0 (2-0)
gól: Mauri (15.), Di Biagio (20.)

Juventus - Parma 4-0 (2-0)
gól: Miccoli (10., 32.), Del Piero (71.), Nedved (73.)

Reggina - Chievo 0-0

Roma - Modena 1-0 (1-0)
gól: Totti (8., 11-esből)