Vágólapra másolva!
A Manchester United részletes, írásbeli indoklást kért az Angol Labdarúgó Szövetségtől (FA) Rio Ferdinand nyolchónapos eltiltása kapcsán.

A klub azért szeretné pontosan tudni, hogy az FA a fegyelmi szabályzat mely pontjait figyelembe véve hozta meg a döntését, mert az ügyvédei ezek ismeretében fogják benyújtani a fellebbezést. Erre egyébként a december 19-i kihirdetéstől számítva 14 nap áll az egyesület rendelkezésére.

Az FA doppingvizsgálat elmulasztása miatt tiltotta el védőt. A 25 éves sztárt szeptember 23-án szerették volna ellenőrizni az egyesület carringtoni pályáján, ő azonban nem ért rá, állítólag éppen költözködésének ügyét intézte. A doppingtesztet másfél nappal később végezte el. A mulasztás miatt a szövetség már akkor - éppen a Törökország-Anglia Eb-selejtező előtt - kizárta a válogatottból a kulcsembernek számító klasszist, aki azóta csak klubjában szerepelhetett.

Ha a büntetés január 12-én életbe lép, Ferdinand nem játszhat a portugáliai Európa-bajnokságon, s klubjának sem segíthet a 2003/2004-es idény második részében.