Vágólapra másolva!
Szerdán újfent nagyüzem volt az európai kupákban, Olaszországban és Angliában két-két, Spanyolországban pedig öt mérkőzést rendeztek. Az olasz kupában a bajnokságban éllovas Roma a múlt heti Serie A-kudarc után ismét kikapott a BL-győztes Milantól, míg a Barcelona a másodosztályú Levante elleni, idegenbeli betli után a Nou Campban kiköszörülte a csorbát és továbbjutott, míg a FA-kupában - megismételt mérkőzésen - a Chelsea is ugyanígy tett a Division I-ben szereplő Watford ellen.

Igaz ugyan, hogy az olasz kupában vereséget szenvedett Milánóban az AS Roma, ennek ellenére jó esélye van Tottiéknak a visszavágón, minthogy egy római 1-0-val már kiütnék a BL-címvédőt. Ráadásul a piros-feketék ezt a sovány győzelmet is nehezen csikarták ki, Ambrosini a 91. percben szerezte a sikert érő találatát. Ennek ellenére nagy presztízs a Milan "kettős győzelme".

A római vereség ellenére hullámvölgyről szó sem lehet, hiszen a Farkasok továbbra is vezetik a Serie A-t (vasárnap Perugiában nyertek), s még az olasz kupából is könnyedén továbbjuthatnak, azaz Fabio Capello Grand Slam-álmai (UEFA-kupa, scudetto, hazai kupa) életben maradtak.

A Parma viszont kétgólos vereséget szenvedett, a nem kis (anyagi) gondban lévő csapat a Lazio vendégeként 2-0-ra kapott ki. Manciniéknek kellett is ez a siker nagyon, mert a bajnokságban egymás után két mérkőzésen is pont nélkül maradtak.

Olasz kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Milan - Roma 2-1 (1-0)
gól:
Tomasson (39.), Ambrosini (91.), illetve Carew (78.)

Lazio - Parma 2-0 (1-0)
gól:
Muzzi (35.), Stankovic (63.)

Korábbi eredmények:
Lazio - Parma 2-0
Udinese - Internazionale 0-0

S végül két olaszországi átigazolási hír; az egyik, hogy a 35 éves Fabrizio Ravanelli, aki novemberben távozott a skót Dundee Unitedtól , az idény végéig a Perugia együtteséhez szerződött. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra. A 22-szeres válogatott csatár korábban többek között a Juventust és a Laziót erősítette, majd Angliában is szerepelt. 1988-1989-ben már játszott a Perugia csapatában. A Perugia ma a Juventus ellen lép pályára olasz kupamérkőzésen.

A másik hír még csak pletyka; Massimo Moratti, az Internazionale elnöke megerősítette azokat az információkat, miszerint továbbra is tárgyal Dejan Stankovic megszerzéséről. "Találkoztam a Lazio vezetőival, s hamarosan újra asztalhoz ülünk. Semmi nem sürget, hiszen január végéig van időnk megkötni az üzletet" - mondta a milánói klub első számú vezetője.

A szerb-montenegrói középpályás szerződése a nyáron jár le, így akkor már ingyen távozhat. Az ügyet bonyolítja, hogy olasz sajtóértesülések szerint Stankovic már aláírt egy "titkos szerződést" a bajnoki címvédő Juventushoz - jelentette az MTI. Ha ez bebizonyosodik, a játékost még el is tilthatják. A torinói gárda éppen ennek a megállapodásnak a megszegésével indokolta, hogy mégis lemondott a klasszis megvételéről.