Vágólapra másolva!
A téli szünet után szép lassan kezdenek beindulni az európai pontvadászatok, a hét végén például folytatódott a belga bajnokság is, amelyben a listavezető Anderlecht tovább növelte előnyét, a Debrecen leendő ellenfele, az FC Bruges pedig vereséget szenvedett. A franciáknál az OM edzőcseréje volt a fő esemény, míg Görögországban a vészes gólszegénység jellemezte a hét végi fordulót.

Az európai második vonalba tartozó bajnokságok közül a belgáknál volt a legrövidebb a téli szünet, hiszen a hét végén máris fordulót rendeztek a pontvadászatban, és az első idei játéknap eredményei után nehéz elképzelni, hogy ne az Anderlecht nyerje meg az aranyérmet. A brüsszeliek előnye már a téli szünetben is tetemes volt, hiszen nyolc ponttal vezettek a második Standard Liege előtt, ám ez a fór immár tíz egységnyire rúg

A Standard ugyanis csak egy döntetlent játszott a hét végén, igaz, nem volt könnyű dolga, hiszen a negyedik helyen álló Excelsior Mouscron volt az ellenfele, így előfordulhatott volna, hogy a Mpenza fivérek (akik közül Émile a Liege-ben, Jérome pedig a Mouscronban focizik) pályafutásuk során először egymás ellen játszanak, ám mivel Jérome sérült, így a nagy találkozó nem jött létre.

Testvére, Émile viszont rögtön a 11. percben beköszönt, így a szünetben a hazaiak vezettek, de a Mouscron a második játékrészben fordított, és úgy tűnt, hogy mindhárom pontot begyűjti, hiszen egy perccel a rendes játékidő előtt 3-1-re vezetett. A Standard azonban egy perc alatt kétszer is betalált, így a találkozó 3-3-as döntetlennel végződött, ami az Anderlechtnek volt a legjobb.

A brüsszeliek vasárnap léptek pályára az RFC Antwerp otthonában (a hazaiaknál a magyar Bukrán Gábor nem kapott játéklehetőséget), az antwerpeniek sokáig állták a sarat a listavezetővel szemben. A vendégek elefántcsontparti csatára, Aruna Dindane azonban a második félidő derekán megszerezte a vezetést az Anderlechtnek, majd a csereként beállt ukrán Oleg Jascsuk bebiztosította a brüsszeliek győzelmét.

Ami a magyar szempontból legérdekesebb meccset illeti, a Debrecen leendő UEFA-kupa ellenfele, az FC Bruges pocsékul kezdte az évet, hiszen 1-0-s vereséget a Genktől: a mindent eldöntő találatot az egykori sokszoros belga válogatott, Erwin Vanderbergh fia, Kevin szerezte. A Bruges ezzel maradt az ötödik helyen.