Vágólapra másolva!
Hiába tartott téli szünetet a német labdarúgó-bajnokság, a Hertha együttese ugyanott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. A sérült Királyt nélkülző berlini együttes a Bundesliga-listavezető Werder Bremen otthonában lépett pályára, s 4-0-s vereségével újabb lépést tett a kiesés felé.

A téli szünet után a listavezető és Lisztes Krisztiánt foglalkoztató Werder Bremen a másik magyar együttest, a Herthát fogadta. A német liga történetében eddig mindössze kétszer fordult elő, hogy a berliniek nyerni tudtak a Weserstadionban, ezúttal ezen tervük negyven perc alatt összeomlott.

A hazaiaknál a húzódással bajlódó Krstajic és Baumann maradt ki a kezdőcsapatból, amelyben Lisztes Krisztián helyet kapott. A Hertha kapujában Fiedler állt, Király Gábor vádlisérülése miatt nem játszhatott, igaz, a Kicker szerint mindenféleképpen a német hálóőr kapott volna bizalmat Hans Meyer edzőtől. Kovac, Luizao, Schmidt, Lapaczinski és Marx sérülés, Rafael eltiltás miatt hiányzott, de Dárdai is csupán a kispadra ülhetett le.

A 3. percben máris a Werder veszélyeztetett, ám Lisztes lövése elkerülte a kaput. Egy perc sem telt el, hatalmas ziccert rontott a Hertha, Marcelinho egyedül lépet ki a védők közül, ám a kifutó Reinke kapusba bombázott.

A 17. percben is a brazil csatár volt a főszereplő, ám ezúttal saját kapuja előtt hibázott. Ki tudja miért, a támadó úgy gonolta, félpályáról adja haza a labdát, ami olyan rövidre sikeredett, hogy Ailton lecsapott rá, kicselezte Fiedlert, s az üres kapuba helyezett (1-0).

A 28. percben Marcelinho végre jót is cselekedett, ám 20 méteres szabadrúgását Reinke tolta ki jobb sarok elől. Két perccel később jött a válasz, ám ailton ezúttal sem hibázott: a brazil támadó Lagerblom átadását követően lépett ki, s éles szögből, jobbról lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

Fel sem ocsúdhatott a Hertha, jött az újabb találat, ezúttal egy jobb oldali beadást Van Burik vágott volna ki, ám az előtte tébláboló Micoud-t találta telibe, aki a lecsorgó labdát a kapuba továbbította (3-0).

A második játékrészben próbált váltani Meyer, Mladenov helyett Dárdai is pályára lépett, ám jóformán helyzetig sem jutottak el a vendégek. A slusszpoént a 91. percben Valdez találata jelentette, a 4-0-s sikerrel a Bremen megerősítette vezető helyét, míg a Hertha újabb lépést tett a másodosztály felé vezető úton.

A 2. helyre felkapaszkodó VfB Stuttgartban Szabics Imre a szünetig volt a pályán.

eredmények, Bundesliga, 18. forduló:
Bremen - Hertha 4-0 (3-0)
gól:
Ailton (17., 30.), Micoud (34.), Valdez (91.)

Stuttgart - Rostock 2-0 (0-0)
gól:
Hleb (60.), Kuranyi (74.)

Bochum - Wolfsburg 1-0 (1-0)
gól:
Fahrenhorst (35.)

1860 München - Kaiserslautern 2-1 (2-1)
gól:
Lauth (18., 39.), illetve Lokvenc (25.)

Köln - Mönchengladbach 1-0 (0-0)
gól:
Podolski (52.)

Frankfurt - Bayern München 1-1 (1-1)
gól:
Skela (45., 11-esből), illetve Makaay (1.)