Vágólapra másolva!
Zinédine Zidane, a Real Madrid francia középpályása jelenlegi szerződése lejárta, 2005 nyara után is marad a kilencszeres BEK-győztes csapatnál, ugyanis - a Marca szerint - a "fehérek" érvényesítik a szerződésben lévő, további egy évre szóló opciós jogukat. Így a FIFA szavazásán a 2003-as esztendő legjobbjának megválasztott korábbi aranylabdás 2006. június 30-ig marad.

Eszerint szinte bizonyos, hogy az idén június 23-án 32. születésnapját ünneplő Zidane - korábbi ígéretének megfelelően - a Real Madridban fejezi be pályafutását, 34 éves korában. Ami a francia válogatottat illeti, az idei portugáliai Európa-bajnokságon tervezi a búcsút, de senki se lepődjön meg, ha kihúzza a 2006-os németországi világbajnokságig. Zidane tehát marad, de marad-e Ronaldo? A brazilnak 2006-ban jár le a szerződése, de Florentino Pérez klubelnök további két évet kér Ronie-tól, aki szeptember 22-én lesz 28 éves.

Már három hónapja folynak a tárgyalások arról, hogy kidolgozzanak egy mindenki számára előnyös hosszabbítást. Ronaldo nélkülözhetetlen alkatrésze a Madrid gépezetének, másfél év alatt minden várakozást felülmúlt. Ebben a szezonban 22 gólnál tart - ebből 16-ot a bajnokságban szerzett, ahol toronymagasan vezeti a mesterlövészek listáját -, és jó úton halad ígérete beváltása, a 35 gól elérése felé.

A "galaktikusok" közül a legkitartóbban Figót csábítják. A 31 éves portugált a Chelsea és a Manchester United is meg akarja szerezni az idény befejeztével, csakhogy van ám egy bökkenő: Figónak még nem jár le a szerződése. Ebben az esetben viszont csak a lelépési záradékban szereplő összeg lefizetése ellenében vihetik, ez pedig Figo esetében 180 millió euró, azaz 67 milliárd forint. De Raúlért, Beckhamért, Zidane-ért és Ronaldóért is legalább ennyit kellene fizetni, egyedül Roberto Carlos számít - úgy, ahogy - elérhető árú "galaktikusnak" a maga potom 90 millió eurós (38,5 milliárd forint) kivásárlási záradékával.

Ch. Gáll András