Vágólapra másolva!
Két kérdésre is választ adhat a Bundesliga hét végi, 20. fordulója. Kiderül, a Hertha Stuttgart elleni sikere csak a véletlen műve volt-e, illetve, hogy a Bochum a Bayern München ellen is meg tudja-e védeni hazai veretlenségét. Olaszországban komoly rangadó nélkül telik el a 21. forduló, a listavezető Milan Leccében, a Roma Anconában lép pályára, a Juventus a Regginát, az Inter az Udinesét látja vendégül. A topligák legnagyobb csatája vasárnap, Madridban várható, ahol a Real a Valenciát fogadja.

Németországban a huszadik fordulóra kerül sor a hét végén, s a papírforma nem ígér jelentős változást az élcsoportban. Lisztes Krisztián csapata, a hatpontos előnnyel éllovas Werder Bremen vasárnap a Kaiserslauternt fogadja, győzelmi eséllyel, de hasonló Stuttgart helyzete is: Szabicsék a szebb napokat is megélt Borussia Mönchengladbachot látják vendégül.

Komoly kétség talán csak a Bayern München vendégszereplése kapcsán vetődhet fel, a bajorok ugyanis a hazai pályán még veretlen (!) Bochumnál teszik tiszteletüket. Ha a történelmet nézzük, akkor nem sok esélye van a Bochumnak, a kiscsapat utoljára 1985-ben tudott nyerni a Bayern ellen, azóta 13 mérkőzésből mindössze öt ikszre futotta.

Idén viszont a hazai pálya igazi oroszlánbarlang, Peter Neururer tanítványai hat győzelem mellett háromszor végeztek döntetlenre, s 17 rúgott gól mellett mindössze hármat kaptak. Bönig sérült, de nem teljesen egészséges a brazil Edu sem, ha nem vállalja, Diabang lép helyére. A Bayernnél a szokásos Scholl, Rau, Zickler, Deisler kvartett mellett ezúttal Ballack sem játszhat, a középpályás eltiltását tölti, helyettese Jeremies, esetleg Schweinsteiger lehet.

A 20. forduló választ adhat arra a kérdésre is, vajon feltámad-e a Hertha, vagy a Stuttgart elleni 1-0 csak kicsúszott eredmény volt. Dárdaiék kedvenc pályájukra, Freiburgba látogatnak, ahol Bundesliga-történetük során mindössze egyszer szenvedtek vereséget.

Hiányzó akad bőven mindkét oldalon: Goor, Luizao, Wichniarek, Schmidt és Rehmer el sem utazik a Herthával, míg a hazaiaknál Kruppke, Schumann, Ramdane, Ckitisvili, Coulibaly, valamint Olajengbesi nem áll Volker Finke rendelkezésére.

Ha már idegenben nem megy, legalább otthon gyűjtögeti a pontokat szorgalmasan a Köln, az újabba(ka)t a Schalke ellen szerezheti meg. Még akkor is, ha a két csapat között tíz hely és tizenkét pont a különbség, s a Köln legutóbbi hét találkozásuk során mindössze kétszer verte a gelsenkircheni gárdát.