Vágólapra másolva!
Ismael és Ailton góljaival 2-0-ra nyert a Werder Bremen labdarúgócsapata a Dortmund ellen, így továbbra is hét pontos előnnyel vezeti a német labdarúgó-bajnokságot. Az élcsapatok közül a Bayern München simán győzött a Wolfsburg ellen, a Leverkusen kikapott Hamburgban, míg a Stuttgart - Szabics nélkül - 0-0-ra végzett.

A Bundesliga 22. fordulójában megőrizte hétpontos előnyét a Werder Bremen együttese, amely Ismael, illetve Ailton találatával nagy csatában 2-0-ra legyőzte a szebb napokat is megélt Borussia Dortmundot.

Matthias Sammer együttese amúgy is bajban van, ugyanis klubcsúcsot jelentő 30 millió eurós veszteséggel zárta a gazdasági év első felét. A deficit valószínűleg azért lett ilyen jelentős, mert az együttes nem tudta kiharcolni a Bajnokok Ligája-szereplés jogát, ugyanis a selejtezőben nagy meglepetésre elbukott a belga FC Bruges-zsel szemben, amely most éppen a Debreceni VSC-MegaForce riválisa az UEFA-kupa 3. fordulójában.

A klub vezetői az idény végére 20 millióra szeretnék csökkenteni a veszteséget, de ez minden bizonnyal csak úgy lehetséges, ha a szezon végén eladják az együttes legnagyobb sztárjait.

A Bayern München simán nyert hazai pályán, a bajorok a Wolfsburgot verték 2-0-ra. A vezetést a 11. percben szerezte meg az együttes: Makaay lökését követően Ze Roberto villámgyorsan elvégezte a szabadrúgást, okosan a holland csatárt indította, aki 16 méterről bombagólt ragasztott a rövid felső sarokba (1-0).

A 23. percben Topic révén veszélyeztet a Wolfsburg, már ha egy éles beadás helyzetnek nevezhető. Négy perccel később ismét a bosnyák játékos volt a főszereplő, a lesre játszó védők közül a beragadó Kuffour "segítségével" ugyanis D'Alessandróval együtt lépett ki, ám a jó helyzetben érkező argentin elől elrúgva a labdát, félfordulattal, csúnyán kapu mellé bombázott.

A 33. percben Klimowicz két másodperc alatt két gólt is szerezhetett volna, ám első lövését Kahn, ismétlését asz önfeláldozóan belevetődő Robert Kovac mentette. A félidő utolsó, illetve a második játékrész első negyedórája kis híján unalomba fulladt, aztán a 65. percben Ramovic is megmutatta, milyen csodára képes.

A Wolfsburg 25 éves hálóőre hármas bravúrt mutatott be: előbb Makaay lövését védte kivetődve, majd a kipattanó labdát 16 méterről kapura bombázó Ze Roberto löketét védte, s még a földön kúszva is bele tudott vetődni Makaay újabb kísérletébe.

A mérkőzés a 76. percben dőlt el, amikor sakk-matt helyzetet követően Schweinsteiger okosan csavart a kapu bal oldalába (2-0).

Bundesliga, 22. forduló, eredmények:
Bayern München - Wolfsburg 2-0 (1-0)
gól:
Makaay (11.), Schweinsteiger (76.)

Köln - 1860 München 1-3 (0-3)
gól:
Voronyin (50.), illetve Schroth (14., 39.), Lauth (36., büntetőből)

Hamburg - Leverkusen 3-1 (3-1)
gól:
Hoogma (11.), Mahdavíkia (18., büntetőből), Romeo (37.), illetve B. Schneider (40.)

Stuttgart - Schalke 0-0

Bochum - Rostock 0-0

Werder Bremen - Dortmund 2-0 (0-0)
gól:
Ismael (57.), Ailton (60.)

Frankfurt - Mönchengladbach 3-1 (2-0)
gól:
Skela (16.), Amanatidisz (17.), Schur (55.), illetve Van Lent (74.)