Vágólapra másolva!
Nagy csatában, hosszabbításban nyerte meg a spanyol Király Kupát a Real Zaragoza együttese, miután a szerdai, barcelonai fináléban 3-2-re verte a Real Madridot. Az olasz kupa döntőjének első mérkőzésén a Lazio hazai pályán 2-0-ra verte a Juventust. A német kupában a másodosztályú Aachen döntőbe jutott, miután legyőzte a Mönchengladbachot, a franciáknál a Chateauroux a Monacót búcsúztatta.

Spanyol Kupa, döntő
Real Madrid - Real Zaragoza 2-3 (1-2, 2-2)
gól:
Beckham (24.), Roberto Carlos (48.), illetve Dani (29.), Villa (45., büntetőből), Galletti (109.)
kiállítva: Guti (95.), illetve Cani (68.)
Real Madrid: César - Salgado, Helguera, Raúl Bravo, Roberto Carlos - Beckham, Guti, Figo, Solari (Portullo, 83.) - Zidane, Raúl.
Real Zaragoza: Laínez - Cuartero, Alvaro, Milito, Toledo - Movilla, Poncio (Generelo, 70.), Cani, Savio (Juanele, 95.) - Villa, Dani (Galletti, 60.)

A Zaragoza számára az utolsó lehetőséget jelentette a kupadöntő, hiszen a Primera Divisiónban jelenleg csupán 15. helyen álló együttes már UEFA-kupa helyre sem érhet oda, míg Carlos Queiroz első címét szerette volna megszerezni a Real Madrid élén. De nemcsak Queiroz, hanem több fővárosi labdarúgó is első kupasikerére készült: szinte hihetetlen, de sem Raúl, sem Zidane nem nyert még soha pályafutása során nemzeti trófeát, míg Ronaldo és Figo egyaránt a Barcelona játékosaként ízlelhette meg a spanyol siker ízét.

A madridiaknál Ronaldo sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, ám Raúl bokasérülése rendbe jött, a másik oldalon Víctor Munoz edző a kezdőcsapatba jelölte két egykori Real-játékosát, Saviót és Danit.

A fővárosiak utoljára 1993-ban nyerték meg a Copa del Reyt, amikor is éppen a Real Zaragozát győzték le 2-0-ra. A spanyol Király-kupában a Real Madrid eddig összesen 17-szer, a Real Zaragoza pedig 5-ször diadalmaskodott.

A mérkőzést a Madrid kezdte jobban, a 13. percben Beckham a 16-os bal oldaláról rúghatott szabadrúgást, ám a veszélyesen csavarodó labdát Laínez kapus előrevetődve kiöklözte. Három perccel később ismét Laínez volt a főszereplő, ezúttal Figo lövését védte.

Liverpool-siker

A Premiership szerdai mérkőzésen:
Liverpool - Portsmouth 3-0 (2-0)
gól:
Hamann (6.), Owen (28., 58.)



A 39. percben ismét Beckham következett, szabadrúgása a bal kapufát súrolva hagyta el a pályát. A 44. percben aztán jött a meglepetés miután Villát Guti akasztotta a 16-oson belül. A büntetőt a sértett a kapu közepébe lőtte, így a szünetre a Zaragoza vonulhatott 2-1-es előnnyel.

A második játékrészt parádésan kezdte a Real, A 48. percben Roberto Carlos 28 méteres szabadrúgása elsuhant mindenki mellett, s végül a jobb alsó sarokban kötött ki (2-2). A 68. percben megfogyatkozott a Zaragoza: Cani egy perc alatt két sárgát gyűjtött össze, így kiérdemelte a piros lapot.

A kiállítás azonban inkább a királyi gárdát zavarta meg, Beckhamék az utolsó húsz percben említésre méltó helyzetig sem jutottak, következhetett a hosszabbítás, amelynek ötödik percében kiegyenlítődtek az erőviszonyok, hiszen Guti is a kiállítás sorsára jutott.

Már-már a tizenegyesrúgások járhattak a csapatok fejében, amikor Galletti a 111. percben 18 méteres bombával ismét a Zaragozát juttatta előnyhöz (2-3). Két perccel később Helguera lesen állt, így Raúl hiába talált a kapuba, a játékvezető nem adta meg a gólt.

Az utolsó perceket (és a hosszabbítás plusz kétperces ráadását) már kivédekezte a Zaragoza, amely megérdemelten szerezte meg a győzelmet, s vívta ki a jövő évi UEFA-kupa-szereplés jogát.