Vágólapra másolva!
Változatos küzdelmet és gólparádét hozott a német labdarúgó Bundesliga 26. fordulójának rangadója, a VfB Stuttgart-Werder Bremen összecsapás, amely végül 4-4-es döntetlennel zárult.

A hazaiak brazil védőjük, Marcelo Bordon révén kétszer is vezetéshez jutottak, de a vendégektől a horvát Ivan Klasnic mindkétszer egyenlített. Ezután fordult a kocka, hiszen a szintén brazil Aílton góljának köszönhetően a brémaiak vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A második játékrész ismét Bordon találatával kezdődött (a középhátvéd eddig a meccsig nem szerzett gólt az idén, az előző bajnokságban is mindössze két találatig jutott), majd 20 perc múlva újra a Stuttgartnál volt a vezetés, azonban mindössze 1 percig: a góllövőlistát vezető Aílton ugyanis beállította a végeredményt.

És aki azt hiszi, hogy ezen a meccsen mindenből gól lett, ami kapura ment, az alaposan téved. Valamelyik kapu szinte mindegyik támadás veszélybe került, Lisztes Krisztiánnak is volt két gólhelyzete.

A 17 meccs óta veretlen Werder előnye 9 pont az őt üldöző, címvédő Bayern München előtt, a bajnokságból még nyolc forduló van hátra.

Bundesliga, 26. forduló:
VfB Stuttgart - Werder Bremen 4-4 (2-3)
gól:
Bordon (3., 24., 50.), Streller (69.), illetve Klasnic (13., 35.), Aílton (43., 70.)
kiállítva: Schulz (81., Werder Bremen)
A hazaiaknál Szabics Imre a 82. percben állt be, a vendégeknél Lisztes kezdőként lépett pályára, majd a 78. percben lecserélték.

Hamburger SV - 1. FC Kaiserslautern 3-2 (1-0)
gól: Rahn (30., 70.), Romeo (46.), illetve Klose (53.), Hrisztov (79.)

MTI/[origo]