Meglepő venezuelai siker a vb-selejtezőn

Vágólapra másolva!
Fantasztikusan menetel az évekig az egyik leggyengébb dél-amerikai válogatottnak tartott Venezuela, amely a világbajnoki selejtezők során ezúttal a legutóbbi vb-n is szereplő Uruguay otthonában aratott 3-0-s sikert, s jelenleg kilenc pontjával a továbbjutó, negyedik helyen áll. A világbajnok brazilok gól nélküli döntetlent értek el Paraguayban, Peru otthon kapott ki Kolumbiától.
Vágólapra másolva!

A címvédő brazil válogatott meglepetésre gólnélküli döntetlent játszott Paraguayban a 2006-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtező sorozatának 5. fordulójában. Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány szerint játékosai túlságosan gyorsan akartak előrejutni, ahelyett, hogy türelmesen futballoztak volna. A tréner emellett a közös gyakorlás
hiányával magyarázta, hogy a csapat ezúttal nem volt eredményes, noha olyan kiválóságok jutottak szerephez, mint Ronaldo, Ronaldinho, vagy Kaká.

Jóval nagyobb pofonba szaladt bele Uruguay együttese, amely hazai pályán súlyos vereséget szenvedett Venezuela válogatottjától. Kolumbia ugyanakkor az esélyeket igazolva elhozta a három pontot Peruból.

eredmények:
Paraguay - Brazília 0-0

Uruguay - Venezuela 0-3 (0-1)
gól:
Urdaneta (19.), H. Gonzalez (63.), Arango (78.)
piros lap: Lopez (Uruguay, 75.)

Peru - Kolumbia 0-2 (0-2)
gól:
Grisales (29.), Oviedo (42.)

az állás: 1. Argentína 11 pont, 2. Paraguay 10, 3. Brazília 9 (7-5), 4. Venezuela 9 (6-6), 5. Chile 7 (7-6), 6. Uruguay 7 (11-11), 7. Peru 5, 8. Ecuador 4 (3-4), 9. Kolumbia 4 (4-8), 10. Bolívia 3.

Az első négy helyezett automatikusan tagja lesz a világbajnokság mezőnyének, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik az óceániai zóna győztesével.