Vágólapra másolva!
Remekeltek a spanyol csapatok az UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésein, hiszen a Valencia 2-1-re győzött Bordeaux-ban, míg a Villarreal biztató 1-1-es döntetlent ért el a Celtic otthonában. A Newcastle szintén 1-1-et játszott a PSV vendégeként, s egyedül a Marseille győzött hazai pályán: a francia csapat Drogba találatával 1-0-ra verte az Intert.

Az Aimar, Angulo és Vicente nélkül felálló Valencia Riera 19. percben lőtt találatával hátrányba, majd az első félidő közepében Mavuba kiállítása után emberelőnybe került Bordeaux-ban. Ezt a spanyol válogatott középpályás, Baraja használta ki, aki egyenlített, majd a 87. percben Rufete a győzelmet is megszerezte a Valenciának.

Bobby Robbson a Newcastle trénereként egykori sikerei színhelyére látogatott, s a Szarkák biztató döntetlent értek el a PSV Eindhoven otthonában. Kezman negyedóra után még vezetést szerzett a hollandoknak, de Robert szabadrúgása után - az első félidő utolsó másodperceiben - Jenas fejesgóljával egyenlítettek a vendégek, s idegenben szerzett góljuknak köszönhetően jó esélyekkel várhatják a jövő szerdai visszavágót.

A Marseille tudatos játékot mutatott be az Inter ellen, hiszen míg a hazaiak több veszélyes helyzetet kidolgoztak, addig a milánói sztárcsapat Vieri, Martins csatárduója nem jelentett veszélyt Barthez kapujára. A hazaiak elefántcsontparti támadója, Didier Drogba a második félidő elején hét méterről bevette - a Toldo távollétében védő - Fontana kapuját, s mivel a mérkőzésen végül nem kapott gólt az OM, joggal reménykedhet a továbbjutásban.

A Barcelonát búcsúztató Celticet igencsak meglepte egy másik spanyol csapat, a Villarreal, amely Josico révén már a 9. percben vezetéshez jutott Glasgow-ban. A skótok mindent megtettek az egyenlítésért, és próbálkozásaikat végül siker koronázta, a 64. minutumban az idei 34. gólját jegyző Henrik Larsson volt eredményes: Agathe beívelése után fejjel vette be a spanyol kaput. A skótok - bár nem örülhetnek túlságosan az 1-1-es eredménynek - tovább folytatták hazai veretlenségi sorozatukat, amely így már 75 összecsapás óta tart.

UEFA-kupa, elődöntő, első mérkőzések:
Bordeaux (francia) - Valencia (spanyol) 1-2 (1-0)
Bordeaux: Ramé - Jemmali (Bruno Basto, 70.), Planus, Caneira, Jurietti - Eduardo Costa, Mavuba, Francia (Feindouno, 70.), Celades - Riera, Sammah.
Valencia: Canizares - Garrido (Carboni, 75.), Marchena (Canobbio, 46.), Pellegrino, Curro Torres - Navarro, Baraja, Rufete, Sissoko - Xisco, Ricardo Oliveira (Mista, 68.).
gól: Riera (19.), illetve Baraja (75.), Rufete (87.)
piros lap: Mavuba (27., Bordeaux)

PSV Eindhoven (holland) - Newcastle (angol) 1-1 (1-1)
PSV:
Waterreus - Bögelund, Colin, Bouma, Li Jung Pjo - Pak Dzsi Szung, Van Bommel, Van der Schaaf (Vogel, 67.), J. de Jong (Rommedahl, 67.) - Vennegoor of Hesselink, Kezman.
Newcastle: Given - A. Hughes, Bramble, Woodgate, Bernard - Ambrose, Jenas, Speed, Robert - Shearer (Ameobi, 90.), Bellamy.
gól: Kezman (15.), illetve Jenas (49.)

Olympique Marseille (francia) - Internazionale (olasz) 1-0 (0-0)
Marseille:
Barthez - Dos Santos, Meité, Hemdani, Beye, Ferreira - N'Diaye, Flamini, Meriem, Batlles (Vachousek, 81.) - Drogba.
Inter: Fontana - I. Córdoba (Gamarra, 59.), Adani, F. Cannavaro - Kily González, C. Zanetti, Almeyda (Farinós, 86.), J. Zanetti, Karagunisz (Emre, 64.) - Martins, Vieri.
gól: Drogba (46.)

Celtic (skót) - Villarreal (spanyol) 1-1 (0-1)
Celtic:
Marshall - Agathe, Varga, Balde, McNamara - Sz. Petrov, Lennon, Pearson (Miller, 79.), A. Thompson - Sutton, H. Larsson.
Villarreal: Reina - Javi Venta, Coloccini, Ballesteros, Arruabarrena - Roger, Battaglia, Riquelme, Josico (Martí, 79.) - José Mari, Anderson.
gól: Larsson (64.), illetve Josico (9.)

A visszavágókat április 14-én játsszák.