Vágólapra másolva!
A hétközi BL-kudarcot felejtetve a Liverpool elleni 4-2-s győzelemmel újra "magához tért" az Arsenal. Az Ágyúsok kétszer is hátrányból álltak talpra a Premiership 32. fordulójában, köszönhetően az Henry-Pires duó remeklésének.

Az Arsenal úgy kezdte a Liverpool elleni bajnokit, ahogy a Chelsea elleni BL-negyeddöntőt befejezte, pocsékul. Az ötödik percben egy szögletet követően Hyypia szőke kobakja villant a hazai kapu előtt, és máris 1-0-s vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A kezdeti bágyadtság után Henry fújt riadót, és gurított Dudek hálójába, apró szépséghiba, hogy lesről tette mindezt.

Pár perccel később azonban lemásolta a korábbi mozdulatát, és Pires passzát követően már a bíró is középkezdést jelezve fújt a sípjába. A félidő vége előtt még egyszer szót kért a Liverpool, Gerrard kiugratta Owent, aki elszakadt Campbelltől,és Lehmann mellett a kapu közepébe gurított, szünetben tehát 2-1-s 'Pool vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrész is eseménydúsan kezdődött, igaz a vendégszurkolók talán jobban örültek volna, ha unalmasan csordogál a mérkőzés. Pires és Henry azonban tett róla, hogy legyen minek örülnie az addig jobbára búslakodó Arsenal-fanatikusoknak, két perc alatt ugyanis megfordították az állást. Előbb Pires pöckölt ballal a job sarokba, majd Henry Herman Maierre emlékeztető szlalomba kezdett, és miután minden arra járó védőt kicselezett, hanyag mozdulattal elgurított Dudek mellett.

A szenzációs szóló után a végére még a szerencse is a francia zseni mellé állt, egy kiugratást követően ugyanis bár elsőre még Dudekbe lőtt, a portásról kipattanó labda a csatár térdéről a hálóba csorgott, kialakítva ezzel a 4-2-s végeredményt. A londoniak így 7 fordulóval a vége előtt 7 ponttal mennek a Chelsea előtt, és úgy tűnik sikerült feldolgozni az egy héten belül kapott két nagy pofont. (FA-kupa és BL-kudarc)

Premiership, 32. forduló:
Arsenal - Liverpool 4-2 (1-2)
gól:
Henry (30.,50.,78.), Pires (49.), illetve Hyypiä (5.), Owen(41.)

Everton - Tottenham Hotspur 3-1 (3-0)
gól:
Unsworth (17.), Naysmith (24.), Yobo (40.), illetve Carr (75.)
kiállítva: Carr (77.)

A pénteki meccseket követően szombaton újabb hét összecsapást rendeznek a Premiership 32. fordulójában. A játéknap két legizgalmasabb kilencven percének a Leeds blackburni, valamint a Wolverhampton Manchester City elleni fellépése ígérkezik.

A hétfőn, a Leicester ellen hatpontos meccset hozó Leeds ezúttal Blackburnbe látogat, ahol újabb ki-ki meccset játszik, ezúttal a szezon negatív meglepetéscsapata, a Rovers vendégeként. A Souness-csapatnak legalább egy döntetlenre van szüksége ahhoz, szusszanásnyi levegőhöz jusson az üldözők szorításában, azonban a Leeds ellen minden bizonnyal rendkívül nehéz lesz hozzájutni a hőn áhított egy ponthoz. Arról nem is beszélve, hogy az iksz csak tüneti kezelésnek lenne jó, gyógyírt aligha jelentene Emertonék - és a szurkolók - sajgó sebeire.

Amennyiben a Leeds ismét győzni tudna, úgy pontszámban beérné a Blackburnt, és a Portsmouth esetleges londoni, a Charlton elleni vereségével akár a kiesőhelyről is elkerülhetne.

A sereghajtó Wolverhampton ezúttal a kisebbik manchesteri csapat, a City otthonába látogat, és a szombati gyakorlatilag az utolsó esélye arra, hogy három pontot szerezve megkezdje a felzárkózást. Dave Jones együttesének már a döntetlen is kevés - az iksz a Citynek sem túl kedvező eredmény -, a legrosszabb, de még bentmaradást jelentő helytől hat pontra lévő Wolvesnek nyernie kell, különben Ince-ék kezdhetnek megbarátkozni a Division One gondolatával.

A többi találkozó közül kiemelkedik a Manchester United birminghami fellépése, ahol Sir Alex Ferguson csapata a BL-selejtezőt érő negyedik helyre hajtó City vendége lesz, valamint a Bolton-Aston Villa összecsapás, ahol David O'Leary csapata további pontokat gyűjthet európai kupaszereplése elősegítéséhez.

A 32. forduló szombati mérkőzései:






Hasselbaink gólja három pontot ért a Chelsea-nek/sport/focivilag/20040403fakupa.html?pIdx=1