Vágólapra másolva!
Zidane kiállítás ellenére ugyan végig egyenrngú ellenfélnek bizonyult, végül mégis 2-0-s vereséget szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapata a Deportivo vendégeként a spanyol bajnokság 34. fordulójában. A nap másik mérkőzésén változatos csatát vívott egymással az Atletico Madrid és a Celta Vigo, végül a fővárosiak 3-2-re nyertek, valószínűleg megpecsételve ezzel a Celta sorsát.

A bajnokság hajrájában különös jelentőségű rangadón lépett pályára a Real Madrid együttese. A bajnoki címért nagy harcban álló királyi együttes a bronzéremre hajtó Deportivóhoz látogatott, s a két együttes a következő összeállításban kezdte a játékot.

Deportivo: Molina - Héctor, Andrade, Pablo Amo - Capdevila; Sergio, Mauro Silva - Scaloni, Djalminha, Luque, Munitis - Tristán.
Real Madrid: Iker Casillas - Salgado, Pavón, Raúl Bravo, Roberto Carlos - Figo, Beckham, Cambiasso, Zidane - Raúl, Ronaldo.

Az első izgalmat Ronaldo okozta, no nem helyzetével, hanem sérülésgyanús esésével, szerencsére a barzil húzódás nem bizonyult tartósnak, így folytatni tudta a játékot. A 6. percben Cambiasso egy kicsavart testhelyzetből elért kapufával "jelentkezett", negyedóra elteltével Michel Salgado bombázott a léc fölé.

A két helyzet felbátorította a vendégeket, próbáltak is támadni, ám a 29. percben éppen a fellazuló védelem bosszulta meg magát. Az egyedül kilépő Scaloni lövését még nagy bravúrral védte Casillas, ám az érkező Tristan - a hátráló Raúl Bravo lábai között - betalált az üres kapuba (1-0).

A félidő utolsó hat perce rémálommá vált a madridiak számára. Előbb Ronaldo tiszta ziccerből a bal kapufát találta el, majd két perccel, később az indiszponáltan játszó Zidane második sárgáját kapta, s számára be is fejeződött az összecsapás. A 43. percben még Raúl is tesztelte a lécet, immáron a harmadik Real-kapufát lőve.

A második játékrészt alapvetően meg is határozta a kiállítás, a semleges néző számára szerencsésen. A madridiak nem álltak vissza, Beckham helyére Solari jött, s vezetgettek is támadásokat. A 69. percben aztán váratlanul a Depor növelte előnyét: capdevila 25 méteres szabadrúgás gyilkos bombaként csapódott a jobb kapufáról a hálóba (2-0).

Vereségével a Real nagy hátrányba kerül(het), amennyiben a Valencia legyőzi vasárnap a Betist.

A nap másik találkozóján az Atlético nem bizonyult túl szívélyes házigazdának, ugyanis már a második percben vezettek a fővárosiak, miután Paunovic beadásból Nano a bal sarokba lőtt. Öt perc elteltével aztán még nagyobb bajban volt a kiesés ellen küzdő Celta, egy szabadrúgás utáni tömegjelenet végén Torreshez került a labda, és az ifjú támadó közelről nem hibázott. Fél óra elteltével a legaktívabb vigói, Milosevic hozta közelebb a Celtát, amikor az ötösről bólintott Juanma kapujába.

Majd mintha a strandon lennének, fejjel játszották ki a hazai védelmet a kék mezesek, de Mendez hiába talált a hálóba, mert a bíró érvénytelenítette a vendégek gólját, mondván korábban már kinn volt a labda. A harmincnyolcadik percben Garcia Calvo ismét kettőre növelte az Atlético előnyét, az előrelopakodó hátvéd ballal csúnyán eltörte a labdát, de épp így csapta be Cavallerót. A félidő végén még Lequi emelt kishíján a saját kapujába, de Juanma mutató vetődéssel hárított.

A második játékrész elején a Celta kezdett úgy, ahogy az elsőben a madridiak, azzal a különbséggel, hogy előbb a kapufa, majd Juanma kellett ahhoz, hogy megmaradjon a kétgólos előny. Hogy Fortuna a későbbiekben sem a vendégek kezét fogta, azt jól példázta Angel lövése, amely a kapufáról a gólvonalra pattant, ennek ellenére nem lankadtak a Celta játékosok, és Edu szép emeléssel újra felhozta csapatát.

Az egyenlítés azonban nem jött össze, a végén Milosevic lábában ugyan ott volt a döntetlent jelentő találat, de a szerb csatár nem találta el a labdát, így maradt a 3-2, és ezzel továbbra is nagyon közel van a Celta Vigo a kieséshez.

eredmények, Primera Divisíon, 34. forduló:
Atlético Madrid - Celta Vigo 3-2 (3-1)
gól:
Nano (2.), Torres (5.), Garcia Calvo (38.), illetve Milosevic (30.), Edu (66.)
kiállítva: Berizzo (88., Celta)

Deportivo - Real Madrid 2-0 (1-0)
gól:
Tristan (29.), Capdevila (69.)
kiállítva: Zidane (41., Real)

Újabb rangadó előtt a Real Madrid/sport/focivilag/20040430milanoban.html?pIdx=1