Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesligában jelenleg második Bayern München még mindig hisz abban, hogy megvédi bajnoki címét, vezetői egyúttal megvádolták a Hamburger SV-t, hogy szombaton - szerintük sportszerűtlen módon - segítette az éllovas Werder Brement.

A sérült Lisztes Krisztiánt nélkülöző listavezető a hétvégén 6-0-ra "lemosta" a vendégeket, ezzel megtartotta hatpontos előnyét az üldöző bajorokkal szemben. A pontvadászatból még három forduló van hátra.

Karl-Heinz Rummenigge, a müncheni klub alelnöke úgy véli: a HSV nem tanúsított ellenállást az éllovas ellen. "Nagyon dühösek vagyunk" - mondta a korábbi klasszis futballista arra utalva, hogy a vendégek vezetőedzője, Klaus Toppmöller egy kevés rutinnal rendelkező cserekapust állított a kezdő tizenegybe, és több meghatározó játékosát is pihentette a találkozón. "Undorító volt, amit műveltek, rendkívül sokat ártottak a német labdarúgásnak és a Bundesligának."

Rummenigge ugyanakkor hozzátette: még mindig hisznek a bajnoki cím megszerzésében. "Minden játékos tisztában van azzal, hogy mi lesz a tét szombaton a Werder ellen. Nincs szükségük külön motivációra" - jegyezte meg.

A brémaiak a soron következő körben Münchenbe látogatnak, és ha nyernek, már bajnokok. A Hamburg elnöke, Bernd Hoffmann csak annyi kommentárt fűzött a Bayern részéről elhangzott vádhoz, hogy: "Teljes ostobaság."