Vágólapra másolva!
Hétfőn vagy kedden menesztik Carlos Queirozt a Real Madrid labdarúgócsapatától, s helyére kinevezik a klub volt játékosát, a korábbi szövetségi kapitány Jose Antonio Camachót. Ezt a Telemadrid nevű tévéállomás közölte, s maga Florentino Perez klubelnök is nagy változásokat ígért a következő hét elejére.

"Meg kell várnunk, hogy a hétvégén befejeződjön a szezon. Hétfőtől kezdjük el tervezni az új idényt. Biztos vagyok abban, s ebben ne is kételkedjenek a szurkolók, hogy visszatér az optimizmusuk" - jelentette ki a madridiak első számú vezetője. Perez arról mélyen hallgat, hogy júliusban még ő is távozhat a klubtól, mivel elnökválasztás lesz. Nemrég még megingathatatlannak tűnt a pozíciója, hiszen a "galaktikusok" (Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham) megszerzésével óriási népszerűséget szerzett, az idei szezon azonban földrengésszerű kudarcokat hozott a Realnál.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb krízisét átélő fővárosi együttest a Spanyol Király Kupa elvesztése, a Bajnokok Ligája-búcsú, majd a sorozatban elszenvedett négy vereség - amelynek következtében előbb az első, majd vasárnap este a második helyről is lecsúszott - után újabb veszély fenyegeti. Tekintettel arra, hogy egy körrel a zárás előtt már nem csak a madridiaktól függ, megszerzik-e a dobogó második fokát (a Barcelona két ponttal előzi meg a Realt), könnyen elképzelhető, selejtezőt kell játszaniuk a BL-ben és le kell mondaniuk a nyárra tervezett amerikai és ázsiai túráról. Ez pedig harmincmillió euró kiesést jelentene.