Vágólapra másolva!
A topligák közül már csak a Bundesligában és a spanyol pontvadászatban rendeznek fordulót, azonban mindkét bajnokságban rengeteg kérdés vár eldöntésre a hétvégén. A németeknél a Leverkusen és Stuttgart egymás ellen dönthet a BL-t érő harmadik helyről, sőt a svábok akár a második Bayernt is befoghatják, míg a kiesés elől három csapat is menekülne.  A hispánoknál nagy kérdés, hogy mit nyújt a gyalázatos formában lévő Real Madrid, amely akár a dobogóról is lecsúszhat, az alsóházban pedig négy gárdát is fenyeget a másodosztály réme.

A legnagyobb harc Leverkusenben várható, ahol a hazaiak és a vendég Stuttgart is a BL-indulást jelentő harmadik helye pályázik. A gyógyszergyáriaknál Juan sérült, és egyelőre Lucio szereplése is kérdéses, a brazil világbajnokot Kaluzny helyettesítheti. Bastürk letöltötte eltiltását, így Bierofka kerül ki a csapatból, amely múlt héten nagyon kitömte a már bajnok Werdert. A sváboknál a Bayernhez készülő Magath edző ugyanazt a tizenegyet küldi pályára, amely múlt héten 3-1-re verte a münchenieket, a két gólt szerző Szabics Imre tehát várhatóan ismét kezdőként szerepelhet. A Stuttgartban Tiffert "sárgás" pihenője után ismét bevethető, az egyetlen nagyobb hiányzó pedig az izomszakadását kúráló H. Yakin.

A Bayern München sem ülhet a babérjain, a bajoroknak ugyanis győzniük kell ahhoz, hogy bebiztosítsák második helyüket, ami automatikus részvételt jelent a BL-főtábláján. Az Olimpiai-stadionba az a Freiburg látogat, amely még soha nem nyert a Bayern vendégeként, ősszel pedig otthonában szenvedett megalázó 6-0-s vereséget. A kedden Győrött megcsodált rekordbajnoknál Kahn ismét elfoglalja helyét a kapuban, Ze Roberto szereplése viszont attól függ, hogy milyen állapotban tér vissza a brazil válogatottból. Szalihamidzsic és Hargreaves biztosan csak a lelátóról követheti majd az eseményeket, mindketten sárga lapok miatt hagyják ki a mérkőzést. A vendég piros-feketéknél Andreas Zeyer azon a pályán fejezheti be karrierjét, ahol pályafutása során először játszott a Freiburg színeiben, még 1993-ban.

A másik UEFA-kupás helyért a Dortmund és a Bochum verseng, jelenleg a sárga-feketék állnak jobban, azonban Kollerék a Kaiserslauternhez látogatnak, márpedig Hrutka János és Szűcs Lajos egykori csapatának minimum egy pontra szüksége van, hogy jövőre is az első osztály tagja legyen. A 'Lautern drukkerei Lokvenc felépülésében reménykednek, a cseh csatár húzódás miatt alig edzett a héten. A BVB-nél Madouni a hátát, Dedé a lábát fájlalja, bár a Kicker szerint mindketten kezdenek majd.

A Bochum könnyen ledolgozhatja egypontos hátrányát a Dortmunddal szemben, igaz, ehhez nem elég otthon győzni a Hannover ellen, de bízni kell a Kaiserslautern pontszerzésében is. Peter Neururer mindenesetre a legjobb tizenegyét küldheti pályára, míg a Hannover számára már nem bír különösebb téttel a találkozó.

Az 1860 München-Frankfurt duó valamelyik (vagy Lautern pontszerzés esetén mindkét) tagja egy évig biztosan utolsó mérkőzést játssza a legjobbak között és első ránézésre a müncheniek vannak kedvezőbb helyzetben, ők ugyanis a 'Gladbach otthonából próbálják elhozni a három pontot, míg a Frankfurt a Hamburg ellen készül bravúrra.